H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι
Τα ανοίγματα της Τουρκίας σε Γαλλία και Αίγυπτο, το θέμα των rapid test και των εμβολιασμών, τα υψηλά επιτόκια και χρεώσεις τραπεζών, το Μητρώο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, είναι τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ανοίγματα Τουρκίας σε Γαλλία και Αίγυπτο», γράφει ότι ανοίγματα σε στενούς συμμάχους της Κύπρου (Γαλλία και Αίγυπτο) κάνει ο Ερντογάν το τελευταίο διήμερο. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συναντήθηκε χθες στα κατεχόμενα με Τουρκοκύπριους πολιτικούς. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα και ότι το ανησυχητικό είναι πως αυξάνεται το ποσοστο θετικότητας, το οποίο άγγιξε το 1%.

«Φουρτούνες στο πέλαγος της…πανδημίας», τιτλοφορεί το κύριο της θέμα η εφημερίδα «Πολίτης», και γράφει ότι φουντώνουν οι φωνές για τη στρατηγική που ακολουθεί το Υπουργείο Υγείας για rapid test και εμβολιασμούς, με ορισμένους επιστήμονες να τάσσονται υπέρ των στοχευμένων τεστ και της αγοράς εμβολίων εκτός ΕΕ. Σε άλλο του θέμα αναφέρεται στις διαρροές προς «AL JAZEERA και για ψήφισμα από Βουλή για την ποινική έρευνα στη…Βουλή. Γράφει, επίσης, ότι τρεις εκ των αστυνομικών που επί μία ώρα ξυλοκοπούσαν δύο πολίτες τη μέση του δρόμου το 2005 παραμένουν στην Αστυνομία.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Καυτή πατάτα για διευθυντές» γράφει ότι φορτώθηκε στις διευθύνσεις των σχολείων το πανδαιμόνιο με τα rapid test των μαθητών. Γράφει, επίσης, ότι πανικός επικράτησε από το ισχυρό κτύπημα του εγκέλαδου εντάσεως 6 ρίχτερ, το οποίο ταρακούνησε τη Θεσσαλία. Σε άλλο του θέμα αναφέρει ότι αστυνομία και στρατός θα περιπολούν τους δρόμους της Λεμεσού, σημειώνοντας ότι η Τσικνοπέμπτη θα πραγματοποιηθεί με αυξημένους ελέγχους για αποτροπή της παρακοής των διαταγμάτων.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «΄Πνίγουν΄ τις μικρές επιχειρήσεις υψηλά επιτόκια και χρεώσεις τραπεζών» και γράφει ότι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ, στη η 2η θέση βρίσκεται η Κύπρος με το υψηλότερο κόστος δανεισμού. Αλλού γράφει για μεγάλη κινητοποίηση γυναικών το Σάββατο και πορεία στο Προεδρικό κάτω από το σύνθημα «Τέρμα στις διακρίσεις! Ισότητα τώρα!». Σε άλλο της θέμα γράφει ότι αύξηση των ανέργων κατά 7.169 πρόσωπα ή ποσοστό 28% παρατηρήθηκε τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενώ έγιναν μόλις 93 τοποθετήσεις.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το κύριο της  θέμα «Μητρώο για ξέπλυμα “ανατρέπει τα δεδομένα”» και γράφει για τα σχέδια της Κύπρου για δημιουργία μητρώου τους επόμενους μήνες με τα ονόματα των ιδιοκτητών χιλιάδων εταιρειών στο νησί, προσθέτοντας ότι οι εταιρείες θα έχουν έξι μήνες για να καταχωρήσουν τους πραγματικούς ιδιοκτήτες. Αλλού γράφει ότι υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα. Σε άλλο θέμα η “CM” γράφει ότι η κυπριακή Κυβέρνηση αρνείται ότι ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed θα παρακάμψει την Κύπρο.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Δήμητρα Νικολάου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: