Γιατί η Μέρκελ… «ξέχασε» την εθνική μας επέτειο: Mήπως για να μη δυσαρεστήσει την Τουρκία; [video]

file Photo Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ EPA/CLEMENS BILAN μέσω ΚΥΠΕ




Αίσθηση έχει προκαλέσει η «απουσία» της καγκελαρίου Μέρκελ από τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης 1821 καθώς δεν έστειλε μήνυμα για την Εθνική επέτειο της Ελλάδας.

Από γερμανικής πλευράς υπήρξε μόνο μήνυμα του προέδρου της Γερμανίας  Φραντς Βάλτερ Στάινμάιερ προς την Ελληνίδα ομόλογό του Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η Γερμανία δεν στήριξε ούτε σε συμβολικό επίπεδο, ούτε χθες στη Σύνοδο τα ελληνικά δίκαια» ειπώθηκε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του Open TV.

Αντίθετα ανήμερα της 25ης Μαρτίου η Ανγκελα Μέρκελ στήριξε ξεκάθαρα την Τουρκία στη Σύνοδο Kορυφής, γεγονός που εκτίμησε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Η ευημερία μας στην Ευρώπη είναι εφικτή μόνο με καλές σχέσεις με τους γείτονές μας και εκτός ΕΕ. Και αυτό ισχύει κυρίως για την εταίρο στο ΝΑΤΟ, Τουρκία», με την οποία οι σχέσεις είναι πολύπλευρες, δήλωσε η κυρία Μέρκελ και συνέχισε: «Αποτελεί καλή είδηση το γεγονός ότι η Τουρκία, μετά τις προκλητικές δραστηριότητες σε κυπριακά και ελληνικά ύδατα, έδειξε τους τελευταίους μήνες ένα δείγμα αποκλιμάκωσης στην ανατολική Μεσόγειο, μπήκε και πάλι σε διάλογο με την Ελλάδα και θα συνεχιστούν και οι συνομιλίες για το μέλλον της Κύπρου στο σχήμα 5+1 υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».
Δείτε το βίντεο του Open Tv

 

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Αποκαλυπτήρια Μέρκελ για Τουρκία: Την στηρίζει ως το τέλος, ξεχνάει εύκολα προκλήσεις και παρανομίες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: