Για άνευ προηγουμένου άσκηση στα ανοικτά της Κρήτης ομιλεί η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, σε στρατιωτικό νοσοκομείο στην πόλη Saint-Mande, έξω από το Παρίσι. EPA, BERTRAND GUAY / POOL




Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ouest-france δημοσιεύεται άρθρο με ανταπόκριση του γαλλικού πρακτορείου AFP, με τίτλο: «Γαλλική στρατιωτική άσκηση στη Μεσόγειο για να στείλει ένα «μήνυμα» στην Τουρκία».

Η Υπουργός Άμυνας Florence Parly ανακοίνωσε στη Γερουσία την Τετάρτη, ότι η Γαλλία πραγματοποίησε στρατιωτική επιχείρηση στη Μεσόγειο Θάλασσα, το προηγούμενο Σάββατο. Ένα «μήνυμα» εστάλη στην Τουρκία.

Σχεδόν 500 Γάλλοι στρατιώτες πραγματοποίησαν το Σάββατο μια «άνευ προηγουμένου άσκηση αντιτρομοκρατίας» στα ανοικτά της Κρήτης, προκειμένου να στείλουν το «μήνυμα» ότι «η Μεσόγειος δεν θα είναι ποτέ χώρος ανομίας», αποκάλυψε την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021, η Υπουργός των Ενόπλων Δυνάμεων Florence Parly, σε ένα πλαίσιο ναυτικών εντάσεων με την Τουρκία

Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις από την Ευρώπη, η Τουρκία διοργάνωσε αρκετές αποστολές εξερεύνησης φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο τους τελευταίους μήνες σε ύδατα που η Αθήνα θεωρεί ότι βρίσκονται υπό την κυριαρχία της, προκαλώντας μια διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών. Η Ελλάδα έλαβε ισχυρή υποστήριξη από τη Γαλλία.

«Στις 13 Μαρτίου, οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν μια άνευ προηγουμένου άσκηση αντιτρομοκρατίας στη Μεσόγειο, ανοικτά της Κρήτης», με την προσομοίωση μιας «ομηρείας εμπορικού πλοίου», με τους «τρομοκράτες να παίρνουν τον έλεγχο ενός πλοίου και να το κάνουν βάση πυροδότησης στο νερό», ανέφερε η Florence Parly κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας της Γερουσίας.

«Με αυτήν την άσκηση, μεταφέρουμε ένα μήνυμα: υπό τη γαλλική και ευρωπαϊκή μας επαγρύπνηση, αυτό το μήνυμα είναι ότι η Μεσόγειος δεν θα είναι ποτέ ένας χώρος που δεν ισχύουν οι κανόνες δικαίουΗ Γαλλία είναι αποφασισμένη να συμμετάσχει στη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας της λεκάνης της Μεσογείου μαζί με τους συμμάχους της. Προβάλλοντας τα μέσα παρέμβασής της σε μεγάλη απόσταση και χρησιμοποιώντας την εξαιρετική τεχνογνωσία της, η Γαλλία δείχνει ότι έχει τα μέσα να αμυνθεί με τους συμμάχους της» , ανέφερε.

Η Υπουργός επέκρινε νωρίτερα την «αποσταθεροποιητική συμπεριφορά και τη συμπεριφορά που προκαλεί αναστάτωση» της Τουρκίας «τους τελευταίους μήνες», εκφράζοντας τη λύπη της για το γεγονός ότι η Άγκυρα «επιδιώκει να επιβληθεί με τη βία και τετελεσμένα γεγονότα».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ouest-france

Ναύαρχος Ρόουντεν: «Πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα» * Τι λέει για την αναβάθμιση του στόλου του Π.Ν.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: