Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε την Ελλάδα στον βόθρο, έντονη αντιπαράθεση με Σκουρλέτη και Βούτση

File Photo: Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνη Γεωργιάδη, να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι “υιοθετεί τον βόθρο του διαδικτύου”.

Αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει στη συνέχεια, μια έντονη αντιπαράθεση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο κ. Γεωργιάδης, κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι εκτόξευσε εναντίον του καταγγελίες, «υιοθετώντας τον βόθρο του διαδικτύου», σημειώνοντας ότι σκέφτεται αν θα προσφύγει νομικά εναντίον του, ενώ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, έφερε την Ελλάδα στον δικό του βόθρο.

«Δείτε που έχετε φτάσει την Ελλάδα. Ζούμε σε μια χώρα όπου ο Έκτορας Κουφοντίνας, γιος του δολοφόνου του Κώστα Μπακογιάννη, απευθύνεται στη Ντόρα Μπακογιάννη, χήρα του δολοφονηθέντος, και την εγκαλεί για ένα τροχαίο. Έχετε φέρει την Ελλάδα στον βόθρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα τροχαίο έγινε ζήτημα αντιπαράθεσης. Εσείς είστε με τον Κουφοντίνα και εμείς με την δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, ενώ συνέχισε την επίθεσή του, συνδέοντας την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού με τις διαδηλώσεις τις οποίες, όπως είπε, στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Με κατηγορούν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σκουρλέτης ότι συνέδεσα το ΣΥΡΙΖΑ με την εξάπλωση της πανδημίας με τις διαδηλώσεις. Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει αύξηση της πανδημίας 160% μετά τις 120 διαδηλώσεις που έγιναν για τον Κουφοντίνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει την Ελλάδα για τον Κουφοντίνα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Το ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης, ψεύτης ταιριάζει μόνο σε εσάς. Είστε η ντροπή της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου να λέτε ότι εμείς διαδώσαμε τον κορωνοϊό! Μέχρι που θα φτάσει η ψευδολογία, ο διχασμός, δε σέβεστε αυτό που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός; Που δεν υπάρχουν γιατροί, που δεν έχετε ένα ολιστικό σχέδιο για το σύστημα υγείας», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να ανακαλέσει αυτά που είπε για την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ακόμα και το ατύχημα που έγινε στη Βουλή έσπευσε να το κουκουλώσει».

Στον υπουργό Ανάπτυξης, απάντησε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, κάνοντας λόγο για «ντελίριο διχαστικό, υβριστικό και εντελώς ψευδές».

«Δεν είναι δυνατόν να μιλά ο κ. Γεωργιάδης περί βόθρου του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ντροπή. Εδώ και εβδομάδες ο κ. Γεωργιάδης και τα στελέχη της ΝΔ δεν είναι δυνατόν να αναγάγουν σε πολιτικό παράγοντα της χώρας τον Κουφοντίνα. Να διχάζουν το λαό στη βάση των διαδηλώσεων που γίνονται στη χώρα μας εναντίον της αστυνομοκρατίας και των νομοθετημάτων που ψηφίζονται μεσούσης της πανδημίας», είπε ο κ. Βούτσης και συνέχισε:

«Υπήρξαν προειδοποιήσεις για την αύξηση των κρουσμάτων από το Δεκέμβριο αν δεν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα. Πριν δύο εβδομάδες, ο κ. Τσίπρας τον οποίο καθυβρίσατε, έθεσε ένα εθνικό σχέδιο δράσης για νέο ΕΣΥ, με μέτρα που έπρεπε να ληφθούν. Και εσείς κουβέντα δεν βρήκατε να πείτε για τα νοσοκομεία που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην ζήτηση. Αντί να απαντάτε σε αυτά τα πραγματικά ζητήματα, ισχυρίζεστε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αιτία που αυξάνεται η πανδημία».

«Είναι διχαστικό, τραγελαφικό και δραματικό να λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει. Είστε κήρυκας του διχασμού και της μισαλλοδοξίας. Πάρτε πίσω αυτά που λέτε και μην ενώνετε την παράταξη σας με τέτοιες ψευδολογίες. Είναι αδιανόητο αυτό που κάνετε σε κρίσιμες στιγμές. Πρέπει να υπάρξει ομόνοια σε αυτή την τραγωδία. Μην αδικείτε τον εαυτό σας και την παράταξη σας», επεσήμανε ο κ. Βούτσης.

Τέλος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, αναφέρθηκε «στο φοβερό δυστύχημα έξω από τη Βουλή», τονίζοντας ότι «υπάρχουν ευθύνες, αλλά κανείς από το ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε περί πολιτικής ευθύνης».

«Καθένας κρίνεται. Εσείς είστε σαν να βρίσκεστε σε προεκλογικό παράθυρο και κάνετε μια άθλια επίθεση που υπερβαίνει κάθε όριο», κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Ο κ. Γεωργιάδης παρενέβη εκ νέου και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία.

«Ο κ. Βούτσης είπε ότι δεν τίθεται θέμα πολιτικό για το φοβερό τροχαίο στη Βουλή ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι σπεύδουμε να το κουκουλώσουμε. Τι ισχύει από τα δύο γιατί και τα δύο δεν γίνεται. Λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν διαδηλώνεις δεν μεταδίδεται ο ιός. Αν ισχύει αυτό, τότε γιατί μετράτε πόσοι πιστοί είναι έξω από το προαύλιο της εκκλησίας; Στις εκκλησίες κολλάει ο ιός αλλά όχι στις διαδηλώσεις; Χθες η κ. Σία Αναγνωστοπούλου κάλεσε την κυβέρνηση να σκεφτεί για την στρατιωτική παρέλαση για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης. Διαδίδεται δηλαδή ο ιός στις παρελάσεις αλλά όχι στις διαδηλώσεις; Αυτό και αν είναι υποκρισία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Πελώνη: Τι είδους μορατόριουμ προτείνει ο κ. Τσίπρας; Να σταματήσει να νομοθετεί η Βουλή;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: