ΓΕΕΘΑ: Οι ένοπλες δυνάμεις από την πρώτη στιγμή δίπλα στους σεισμόπληκτους Ελασσόνας [photos]

Σκηνές που έστησε ο στρατός για τους πληγέντες από το σεισμό στην Ελασσόνα. Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ




Με σημερινή ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει για το σύνολο των ενεργειών στις οποίες προέβη από την πρώτη στιγμή του μεγάλου σεισμού χθες στην Ελασσόνα.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς και της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον κρατικό μηχανισμό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, από την πρώτη στιγμή μετά τον σεισμό ενήργησε ως ακολούθως:

– Πραγματοποιήθηκαν άμεσα πτήσεις από ελικόπτερα προκειμένου να γίνει πρώτη αποτίμηση ζημιών από αέρος.

– Προώθησε με μέριμνα της 1ης Στρατιάς κλιμάκιο Διοικητικής Μέριμνας για την τοποθέτηση σκηνών και παροχή τροφίμων στις πληγείσες περιοχές.

– Προώθησε μηχανοκίνητα μέσα και κινητά μαγειρεία στην περιοχή, ενώ μηχανήματα του Μηχανικού στην ευρύτερη περιοχή έχουν τεθεί σε ετοιμότητα άμεσης διάθεσης.

– Έθεσε σε ετοιμότητα αεροπορικά μέσα και προσωπικό των ειδικών ομάδων αντιμετώπισης καταστροφών (ΚΟΜΑΚ, ΕΤΑΚ) της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και του Στρατού Ξηράς (ΣΞ).

– Τηρεί σε ετοιμότητα 1 ώρας τις ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» του Στρατού Ξηράς του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (Διασώστες, σκυλιά κλπ).

-Τηρεί σε ετοιμότητα κλιμάκιο Πολιτικών Μηχανικών για συνδρομή εάν απαιτηθεί στο έργο της εκτίμησης της καταλληλόλητας κτιρίων.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Κορωναϊός: Οδηγίες ΓΕΕΘΑ για την κατάταξη των στρατεύσιμων σε Στρατό Ξηράς και Αεροπορία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: