Φονική επιδημία τα ελικόπτερα των δισεκατομμυριούχων: Νεκρός σε συντριβή ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας

File photo: Φωτογραφία του 2019 του Πετρ Κέλνερ που έδωσε στην δημοσιότητα η PPF Group N.V. EPA/PPF GROUP HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Νεκρός σε συντριβή ελικοπτέρου είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας, ο δισεκατομμυριούχος Πετρ Κέλνερ, ηλικίας 56 ετών.

Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη το Σάββατο στην Αλάσκα. Συνολικά έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα.

Σημειώνεται πως στις 7 Μαρτίου σκοτώθηκε στην συντριβή του ελικοπτέρου του ο Γάλλος βουλευτής Ολιβιέ Ντασό, ένας από τους κληρονόμους του ομίλου Dassault Aviation που κατασκευάζει τα αεροσκάφη Falcon, Mirage και Rafale. Η συντριβή είχε συμβεί κοντά στη Ντοβίλ, στη βορειοδυτική Γαλλία.

O Πετρ Κέλνερ ήταν ο ιδρυτής και κύριος μέτοχος στον επενδυτικό όμιλο PPF, που είχε συμμετάσχει στο αρχικό σχήμα που το 2013 είχε αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.

Το PPF (Primary Privatization Fund) ιδρύθηκε το 1991 από τον Πετρ Κέλνερ και σε αυτό εντάχθηκε το 2004 ο εξίσου γνωστός Τσέχος επενδυτής, Γίρι Σμετς, στο πλαίσιο του deal πώλησης του τηλεοπτικού σταθμού TV NOVA. Στην πορεία οι Κέλνερ και Σμετς διαχώρισαν τις δραστηριότητες του PPF, με τον πρώτο να επικεντρώνεται στις δραστηριότητες του PPF στην Τσεχία, κυρίως στο τραπεζικό τομέα, στις ενεργειακές και μεταλλουργικές δραστηριότητες σε Ρωσία και άλλες επενδύσεις.

Ο Κέλνερ ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Τσεχία, με περιουσία που υπολογίζεται στα 15,7 δισ. δολάρια και αποτέλεσε πρωταγωνιστική μορφή στην οικονομική ανασυγκρότηση της μετακομμουνιστικής Τσεχίας.

To PPF διαχειρίζεται σήμερα περιουσιακά στοιχεία άνω των 52 δισ, δολαρίων.

Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί.

Με πληροφορίες από Reuters
Πράγα, Τσεχία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη NEWS GOOGLE

Νεκρός ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: