Fake news του ΣΥΡΙΖΑ τα περί SIEMENS και self – test απαντά η κυβέρνηση

File Photo: Self Test δείχνει αρνητικό αποτέλεσμα. EPA/PHILIPP GUELLAND




Fake news χαρακτηρίζει η κυβέρνηση τα όσα υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ περί φωτογραφικής ανάθεσης στην SIEMENS της προμήθειας για τα self test.

Στην ανακοίνωσή της η κ. Πελώνη τονίζει ότι η SIEMENS δεν υπέβαλε καν προσφορά για τη συγκεκριμένη προμήθεια ενώ δεν πληρούσε ούτε τις προδιααγραφές που τέθηκαν από τους ειδικούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Πελώνη έχει ως εξής:

«Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωσή του έσπευσε να εκτοξεύσει λάσπη και ψέματα στον ανεμιστήρα καταγγέλλοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό για φωτογραφική απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Siemens για την προμήθεια των self-test.

Κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία, αποδεικνύοντας ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να πλήξει την διαχείριση της πανδημίας και την προσπάθεια για ελεγχόμενη επανεκκίνηση και άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας.

Κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία όπως μόνο αυτός ξέρει.

Σήμερα που τα fake news του κατέρρευσαν, οι λασπολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν.

31 εταιρείες υπέβαλαν προσφορές στον διαγωνισμό και ο φάκελος κατατίθεται σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν υπέβαλε προσφορά ούτε άμεσα ούτε έμμεσα. Προκύπτει ότι δεν πληρούσε καν τις προδιαγραφές που τέθηκαν από τους ειδικούς.

Η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχη.

Ας απαντήσει επιτέλους. Συμφωνεί να προμηθευτεί η χώρα άμεσα οικιακά τεστ, πρώτα από όλη την Ευρώπη και πριν η προμήθειά τους καταστεί εξαιρετικά δύσκολη λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού; Συμφωνεί να ανοίξουν δραστηριότητες με τη χρήση των νέων εργαλείων που παρέχει η επιστήμη;

Ή θα επιμείνει να εύχεται την καταστροφή για να βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα;

Όση λάσπη κι αν πετάξουν, γυρίζει πίσω».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝEWS GOOGLE

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Φωτογραφική η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τα self tests της Siemens»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: