Εξαντλούνται ταχύτατα: Εκρηκτική αύξηση αεροπορικών κρατήσεων για την Ελλάδα το καλοκαίρι

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια συνέντευξης στους ανταποκριτές ξένου Τύπου στη Σαντορίνη, Σάββατο 13 Ιουνίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




«Πριν από λίγες μέρες, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες άνοιξαν κρατήσεις για το καλοκαίρι. Τόσο η Ryanair όσο και η easyJet άνοιξαν και οι πρώτες πτήσεις προς την Ελλάδα εξαντλήθηκαν.Ναι,  εκτός από  ότι είναι κοντινός τουριστικός προορισμός, πολλοί Ιταλοί δεν εγκαταλείπουν τις διακοπές τους στην αγαπημένη τους Ελλάδα.

Τα παραπάνω αναφέρει η ιστοσελίδα siviaggia.it. Σημειώνει τα εξής:

Μόλις η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα δεχθεί όλους τους ξένους τουρίστες με εμβόλια ή με αρνητικά τεστ, ο “ελληνικός μετρητής” έχει ανέβει στα υψη. Όταν ανακοινώθηκαν τα πακέτα για το καλοκαίρι του 2021, οι ιστότοποι των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους κράσαραν. Με πτήσεις που ξεκινούν από 12,99 ευρώ, θα αφήσουν να τους ξεφύγουν;

Μεταξύ άλλων, μόλις πριν από λίγες ώρες, η Ryanair ανακοίνωσε ότι μια λειτουργία που ονομάζεται “Covid-19 Travel Wallet” σύντομα θα είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή της στην οποία θα μεταφορτώσει όλα τα έγγραφα που θα απαιτηθούν για πτήση, από το πιστοποιητικό εμβολιασμού έως αυτό που τεκμηριώνει ένα αρνητικό τεστ.

Γιατί η Ελλάδα έχει πάντα αυτή την επίδραση, ειδικά στους Ιταλούς; Τι είναι τόσο ξεχωριστό σ’αυτή τη χώρα που πολλοί από τους συμπατριώτες μας δεν μπορούν παρά να πάνε εκεί, με τα πολλά τουριστικά θέρετρα, τα νησιά μας και την όμορφη χώρα μας; Μάλλον θα είναι η «Θεραπεία της Ελλάδας» ή «Ελληνικότητα», που ίσως μια μέρα θα θεωρηθεί ακόμη και επιστήμη, όπως η φυσική, η χημεία και η βιολογία. 

Σε τελική ανάλυση, μια μελέτη έδειξε ότι τρεις εβδομάδες διακοπών στην Ελλάδα, σε κάνουν να ζεις περισσότερο. Εάν την πρώτη εβδομάδα των διακοπών φέρετε μαζί σας όλο το άγχος και τη φρενίτιδα της πόλης και δεν αντέχετε την ηρεμία και τη χαλάρωση των Ελλήνων – την οποία ονομάζουν “sigà-sigà” (που σημαίνει “αργά”) ή ακόμα και ” Έλλειψη βιασύνης “- με το πέρασμα των εβδομάδων οι διακοπές εξελίσσονται και αλλάζουν με ψυχολογική έννοια, συντελώντας ένα πραγματικό θαύμα.

Ήδη από τη δεύτερη εβδομάδα οι ρυθμοί είναι χαλαροί και την τρίτη έχετε ήδη κάνει ντόπιους φίλους. Κάποιος καλεί ακόμη και τον τουρίστα στο σπίτι του για οικογενειακό γεύμα. Εδώ λοιπόν, από τις συνήθειες και τα χρονοδιαγράμματα της πόλης, κάποιος καταλήγει σύντομα να «ζήσει τη μέρα» σύμφωνα με τον «ελληνικό χρόνο », χωρίς βιασύνη και χωρίς άγχος.

Και ούτως ή άλλως, σε ένα έτος πανδημίας, η Ελλάδα υπήρξε παράδειγμα για πολλές χώρες – ακόμη και για την Ιταλία, ας το παραδεχτούμε – για το πώς αντιμετώπισε το άνοιγμα των συνόρων της σε τουρίστες από όλο τον κόσμο. Ήδη το περασμένο καλοκαίρι, το σύστημα τεστ και απομόνωση για 24 ώρες περιμένοντας το αποτέλεσμα σε μια δομή που διαχειρίζεται το Υπουργείο Υγείας λειτούργησε πολύ καλά. Φέτος η διοργάνωση θα είναι ακόμη καλύτερη διαχείριση.

Όσοι από τους Ιταλούς πέρασαν τις διακοπές τους στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να μιλούν καλά για αυτό. Το σύστημα λειτούργησε πολύ καλά, τα θέρετρα διακοπών, τα νησιά, οι παραλίες, ακόμη και εκείνα της Μυκόνου και της Σαντορίνης, ήταν γεμάτα, κάνοντας κάποιον να εκτιμήσει ακόμη περισσότερο την αυθεντικότητα των Κυκλάδων και πολλών άλλων ελληνικών θέρετρων.

Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον νέο μας Υπουργό Τουρισμού, Massimo Garavaglia και τον κάλεσε να μελετήσει το «σύστημα της Ελλάδας» κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Αθήνα. 

Εν τω μεταξύ, ο Garavaglia τόνισε τη σημασία της επανάληψης των πτήσεων για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και επαίνεσε τη συνεργασία του ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού με την ιταλική πρεσβεία στη χώρα μας.

ΠΗΓΗ: siviaggia.it – Boom di prenotazioni aeree per la Grecia quest’estate

Ο αγώνας της Lee Durell για τη διάσωση του Ερημίτη στην Κέρκυρα: Δεν της απαντούν οι Έλληνες πρωθυπουργοί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: