Έξαλλος ο Κούγιας, τα έχει βάλει με όλους: Νέος φάκελος για σεξουαλική βία, καταθέτουν πέντε νέοι μάρτυρες…

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, μετά την αιτήση ακυρότητας της προδικασίας που υπέβαλε, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Η πολιτική αγωγή υπέβαλε στην ανακρίτρια κατάλογο με ονόματα πέντε νέων προσώπων που θέλουν να καταθέσουν σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη που ζητά να ανοίξουν τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές του σκηνοθέτη, μετέδωσε το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών κατέθεσε στον εισαγγελέα ακόμη 18 καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποιητική συμπεριφορά.

Πέντε νέοι μάρτυρες είναι έτοιμοι να καταθέσουν κατά του Δημήτρη Λιγνάδη στην ανακρίτρια. Πρόκειται για 5 πρόσωπα που φέρεται ότι μπορούν να δώσουν λεπτομέρειες και γεγονότα σε σχέση με τις δύο καταγγελλόμενες πράξεις βιασμού που οδήγησαν στην προσωρινή κράτηση τον Δημήτρη Λιγνάδη.

«Εισέφερα στοιχεία νέα που έχουν προκύψει στην κυρία ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, πρόκειται για ένα νέο κατάλογο μαρτύρων κατηγορίας που είναι έτοιμοι να καταθέσουν» τόνισε ο δικηγόρος του 25χρονου μηνυτή, Γιάννης Βλάχος.

Η πολιτική αγωγή ζήτησε από την ανακρίτρια να κατασχεθούν όλα τα ψηφιακά αρχεία από κινητό, υπολογιστές και λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του κατηγορουμένου για να διαπιστωθεί το περιεχόμενό τους και κυρίως αν έχουν σβηστεί αρχεία τον τελευταίο μήνα που βρίσκεται στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης ο Δημήτρης Λιγνάδης.

  • Δημήτρης Άνθης: Η απάντηση στον 37χρονο ηθοποιό που αρνείται τον βιασμό

Με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram απαντά ο Δημήτρης Άνθης, στον γνωστό 37χρονο ηθοποιό, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση. Ειδικότερα, το βράδυ της Δευτέρας ο Δημήτρης Άνθης έγραψε στο Instagram:

«Επειδή έχω αρχίσει να κουράζομαι με όλη την κατάσταση, γιατί θα καταλήξει να χαθεί το νόημα της εξομολόγησης όλων αυτών των ανθρώπων και εμού του ιδίου, εξαιτίας εκπομπών και δηλώσεων που το μόνο σκοπό έχουν να κουτσομπολέψουν και να κάνουν νούμερα τηλεθέασης…

Ανθρώπων που κρύβονται πίσω από ψεύτικα accounts στα social, και αφήνουν ρυπαρά σχόλια δεξιά κι αριστερά γιατί νομίζουν ότι έχουν δικαίωμα να το κάνουν, θα ζητήσω από όλους εμάς που βγήκαμε μπροστά και μιλήσαμε να παραμείνουν οι ίδιοι και να μην αλλάξουν.

Δεν προσπαθώ να παινέψω ούτε να γλείψω κανέναν αλλά έχω αξίες και ηθική και νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη για την αγάπη που έχω λάβει. Δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο, δεν ανήκω σε κανένα κύκλωμα, ούτε εκπροσωπώ κάποιον χώρο, και δεν ξέρω τι άλλο. Εκπροσωπώ τον ΔΗΜΗΤΡΗ και την ΑΛΗΘΕΙΑ του».

Στην Σίσσυ Χρηστίδου και το Open έδωσε αρχικά συνέντευξη ο Δημήτρης Άνθης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από γνωστό 37χρονο σήμερα ηθοποιό, ο οποίος σύμφωνα με τον Άνθη ήταν το δεύτερο πρόσωπο στην καταγγελία του Νίκου Σ. κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως ανέφερε η Σίσσυ Χρηστίδου το πρόσωπο αυτό που στην ιστορία του Νίκου Σ. ήταν το άλλο θύμα – και είναι σήμερα γνωστός ηθοποιός – αργότερα κακοποίησε σεξουαλικά τον Δημήτρη Άνθη.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Αυτοψία στο ξενοδοχείο της Επιδαύρου, όπου φέρεται να τελέστηκε ο δεύτερος βιασμός, αλλά και κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους δύο καταγγέλοντες ζητά η υπεράσπιση Λιγνάδη:

«Να διαταχθεί αυτοψία προς αναζήτηση και εντοπισμό του ξενοδοχείου της Επιδαύρου, όπου δήθεν έλαβε χώρα ο βιασμός σε βάρος του S. H. και ειδικότερα με τη βοήθεια της αστυνομικής αρχής και παρουσία Υμών να ζητηθεί από το μάρτυρα να υποδείξει στην Επίδαυρο το ξενοδοχείο, ώστε ακολούθως να ερευνηθεί αν αυτό διαθέτει σουίτα με βεράντα και αν σε αυτό διέμεινα κατά τους χρόνους που αυτός επικαλείται μετά από έρευνα των αρχείων του ξενοδοχείου».

Τη δική του απάντηση στην επίθεση εναντίον του από τον Αλέξη Κούγια, έδωσε ο σεναριογράφος και ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

«Δε γνωρίζω για ποιο λόγο προχώρησε σε αυτή την επίθεση. Είναι προσωπικός; Έχει να κάνει με την γκέι κοινότητα; Έχει να κάνει με την αντίληψή του ότι μπορεί να είμαι ένας πολίτης δεύτερης κατηγορίας και δε θα ‘πρεπε να βγαίνω να μιλάω; Γιατί μπορεί να θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα εκφοβισμού; Όποιος και να ‘ναι ο λόγος, εγώ είμαι εδώ για να δώσω αυτό τον αγώνα» τόνισε ο κ. Καπουτζίδης.

  • Στην εισαγγελία νέος φάκελος από το ΣΕΗ. Νέες καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο

Ο Πασχάλης Τσαρούχας, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, βρέθηκε και πάλι χθες στην εισαγγελία και παρέδωσε 18 νέους φακέλους με καταγγελίες για άσκηση σεξουαλικής βίας.

Τρεις, αφορούν πασίγνωστους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, μία υπόθεση ωστόσο είναι ιδιαιτέρως σοβαρή καθώς είναι νομικά ενεργή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία υπόθεση αφορά αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα, απόπειρα βιασμού, και δεν έχει παραγραφεί.

Καταγγελλόμενο πρόσωπο είναι γνωστός πρωταγωνιστής που έχει απασχολήσει το τελευταίο διάστημα την κοινή γνώμη, ενώ συνολικά στους 18 φακέλους, περιλαμβάνονται τα ονόματα τριών γνωστών πρωταγωνιστών που βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Η εισαγγελία τις επόμενες μέρες θα καλέσει τα πρόσωπα που έκαναν τις καταγγελίες προκειμένου να προχωρήσει η έρευνα.

  • Ο Κούγιας ζητά κατ’αντιπαράσταση εξέταση του Λιγνάδη με τον καταγγέλοντα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μάχη των υπερασπιστικών γραμμών στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο έγκλειστος πλέον πρώην καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου επιχειρεί δια του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια να αποδομήσει το κύρος και την ουσία των καταγγελλόμενων, ενώ οι μηνυτές του ζητούν να κατασχεθεί και να ελεγχθεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και το κινητό του.

Όπως αναφέρει το MEGA, στην αντεπίθεση πέρασε ο σκηνοθέτης-ηθοποιός ο οποίος διανύει την πέμπτη ημέρα εγκλεισμού του στο κατάστημα κράτησης της Τρίπολης.

Διά του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, ο Λιγνάδης κατέθεσε αίτημα ενώπιον της ανακρίτριας για κατ´ αντιπαράσταση εξέτασης με τα δύο φερόμενα θύματα.

«Η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή μου με τους φερόμενους παθόντες είναι αναγκαία λόγω της έλλειψης οποιασδήποτε άλλης μαρτυρίας που να επιβεβαιώνει τη συνύπαρξή μας στον ίδιο χώρο κατά το φερόμενο χρόνο τέλεσης των πράξεων, αλλά και λόγω των αντιφάσεων, στις οποίες έχουν υποπέσει αναφορικά με την περιγραφή των περιστάσεων.»

Επιπλέον ζητάει να πραγματοποιηθεί αυτοψία στο ξενοδοχείο της Επιδαύρου, εφόσον εντοπιστεί ποιο ακριβώς είναι, όπου φέρεται να βίασε έναν από τους δύο ανηλίκους.

«Σε έρευνα που έχει κάνει το γραφείο μας μέχρι τώρα σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής της Επιδαύρου, ο κ. Λιγνάδης δεν διέμεινε σε οποιοδήποτε εξ αυτών στις 8.8.2015».

Ο 24χρόνος έχει περιγράψει στις καταθέσεις του σε εισαγγελέα και ανακρίτρια τον τρόπο με τον οποίο φέρεται να τον βίασε ο ηθοποιός-σκηνοθέτης σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου.

«Εκείνη την στιγμή δεν υπήρχε περίπτωση να σταματήσει, δεν μπόρεσα να κουνηθώ έτσι όπως με είχε σφίξει με τα χέρια του, δεδομένου ότι ήμουν πολύ αδύνατος και αδύναμος.»

Ο δικηγόρος του άλλου μηνυτή, 25 ετών σήμερα, για τον βιασμού του οποίου, επίσης, κατηγορείται ο Δημήτρης Λιγνάδης, Γιάννης Βλάχος κατέθεσε χθες στην 19η ανακρίτρια κατέθεσε αίτημα, όπως είχε προαναγγείλει από κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, να κατασχεθούν και να ερευνηθούν, το κινητό και ο υπολογιστής του ηθοποιού-σκηνοθέτη και να εξεταστούν μάρτυρες, προς ενίσχυσιν των όσων έχει καταγγείλει στις δικαστικές αρχές ο εντολέας του.

“Στο πλαίσιο της υποχρεωτικής να στηρίξουμε την κατηγορία, εισεφερα σήμερα στοιχεία στην ανακριτική διαδικασία. Ενα κατάλογο μαρτύρων οι οποίοι θα έρθουν να καταθέσουν κρίσιμα περιστατικά, καθώς και ένα αίτημα για κατάσχεση των ψηφιακών δεδομένων του κατηγορούμενου, να διερευνηθούν από τα αρμόδια εγκληματολογία εργαστήρια της ΓΑΔΑ ως προς το περιεχόμενο τους η ως προς τυχόν παρεμβάσεις που έχουν γίνει”.

Οι εξελίξεις αναμένονται και τις επόμενες ημέρες ραγδαίες καθώς ο θόρυβος από τις αποκαλύψεις για τη καταγγελλόμενη δράση του Δημήτρη Λιγνάδη δε λέει να κοπάσει ενώ ήδη ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης φαίνεται αποφασισμένος να εξαντλήσει τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεση του.

  • Κούγιας: Καταθέτει αναφορές κατά εισαγγελικών – δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση Λιγνάδη και κατά της ανακρίτριας

Αναφορές κατά των δύο εισαγγελέων, της ανακρίτριας καθώς και των τριών μελών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που ασχολήθηκαν με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, καταθέτει αύριο το πρωί στον ‘Αρειο Πάγο ο Αλέξης Κούγιας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Κούγια, ο συνήγορος θα καταθέσει σήμερα το πρωί στις 10, τρεις αναφορές:

«Η πρώτη αναφορά στρέφεται κατά των δύο εισαγγελέων που διενήργησαν την προκαταρκτική εξέταση των καταγγελιών των δύο φερομένων ως βιασθέντων από τον κ. Λιγνάδη, εκ των οποίων ο ένας που τον κατήγγειλε για βιασμό, δήθεν τελεσθέντα τον Αύγουστο του 2010, ουδέποτε έχει εμφανισθεί ενώπιον των προανακριτικών και ανακριτικών αρχών, ώστε να αξιολογηθεί η αξιοπιστία του, και αντ’ αυτού εμφανίσθηκε ο δικηγόρος του, ενώ ο δεύτερος που τον κατήγγειλε για βιασμό, δήθεν τελεσθέντα στις 9 ή 8 Αυγούστου 2015, είναι ο μόνος που εμφανίσθηκε και έχει δώσει μέχρι τώρα μία κατάθεση στον ένα εκ των δύο εισαγγελέων και τρεις ακόμη καταθέσεις στην κ. ανακρίτρια, χωρίς να του έχουν υποβληθεί στοιχειώδεις και υποχρεωτικές ερωτήσεις ούτε από τον εισαγγελέα ούτε από την κ. ανακρίτρια.

Οι ως άνω δύο εισαγγελείς δεν κάλεσαν τον κ. Λιγνάδη, ενώ αυτό ήταν υποχρεωτικό, να δώσει γραπτές ή προφορικές εξηγήσεις, πριν του ασκήσουν ποινική δίωξη για ένα από τα σοβαρότερα αδικήματα που προβλέπονται στον Ποινικό Κώδικα και για το κάθε ένα από αυτά απειλείται ποινή καθείρξεως έως και 15 ετών.

Η δεύτερη αναφορά στρέφεται κατά της κας ανακρίτριας, η οποία διεξάγει την ανάκριση και η οποία αφενός μεν εξέδωσε ένα παράνομο ένταλμα σύλληψης, αφετέρου δε, ενώ κάλεσε να δώσει μαρτυρική κατάθεση ενώπιον της τον δεύτερο καταγγέλλοντα, το μοναδικό μάρτυρα της υποθέσεως, έναν αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας Αιγύπτιο, ο οποίος καταθέτει εμφανή ψέματα, ειδικά στην περιγραφή του βιασμού, ουδέποτε τον ρώτησε ποιο ήταν το ξενοδοχείο, όπου δήθεν έλαβε χώρα ο βιασμός, για να διαπιστώσει την αξιοπιστία του, όπως δεν τον είχε ρωτήσει προηγουμένως ούτε ο ένας εκ των δύο εισαγγελέων που είχε λάβει την προανακριτική κατάθεσή του, πριν ασκήσει την ποινική δίωξη, ουδέποτε έκανε έρευνα αν υπάρχει αυτό το ξενοδοχείο, ουδέποτε έκανε έρευνα αν σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο της περιοχής της Επιδαύρου έχει διαμείνει 9 ή 8/8/2015 ο κ. Λιγνάδης, ουδέποτε ζήτησε από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής να διερευνήσει τα υποχρεωτικά τηρούμενα βιβλία διαμενόντων στα ξενοδοχεία, για να διαπιστώσει εάν έχει διαμείνει σε οποιοδήποτε από τα ξενοδοχεία αυτά ο κ. Λιγνάδης στις 9 ή 8/8/2015 και, αφού αγνόησε τα προσκομισθέντα από αυτόν στοιχεία, αλλά και τους ιδιαίτερα αξιόπιστους μάρτυρές του που αποδείκνυαν ότι όλον τον Αύγουστο του 2015 ο κ. Λιγνάδης ήταν στην περιοχή Πόλης Ιθάκης, τον κράτησε προσωρινά καταστρέφοντάς τον για ολόκληρη τη ζωή του με μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο την κατάθεση ενός αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας φερόμενο παθόντα.

Η τρίτη αναφορά θα κατατεθεί κατά του προέδρου και των μελών του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσαν το βούλευμα που απέρριψε την ιδιαίτερα αιτιολογημένη νομικά ένσταση ακυρότητος της ασκηθείσας ποινικής δίωξης και του εντάλματος συλλήψεως, περιλαμβάνοντας στο σκεπτικό του βουλεύματος έγγραφα και κρίσεις από την απολογία του κατηγορουμένου που ακόμη δεν είχε λάβει χώρα, αλλά ξεκίνησε μετά την έκδοση του βουλεύματος και διήρκεσε τουλάχιστον 5 ώρες, οι δε καταθέσεις των μαρτύρων υπερασπίσεως του κατηγορουμένου ελήφθησαν και ολοκληρώθηκαν μετά την απολογία του και τουλάχιστον 7 ώρες μετά την έκδοση του βουλεύματος».

  • Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επικρίνει χαρακτηρισμούς δικηγόρου σε βάρος εισαγγελικών λειτουργών

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με αφορμή δηλώσεις δικηγόρου ο οποίος χειρίζεται υπόθεση που απασχολεί τη δημοσιότητα αυτό το χρονικό διάστημα με τις οποίες καταφέρθηκε δημοσίως με χαρακτηρισμούς σε βάρος εισαγγελικών λειτουργών, της ανακρίτριας και του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, χαρακτηρίζει τις δηλώσεις αυτές, σε χθεσινή ανακοίνωσή της, αβάσιμες οι οποίες «εκφεύγουν κατά πολύ των ορίων του υπερασπιστικού του δικαιώματος και των ακραίων ορίων της κριτικής».

Ακόμη, η ΕΔΕ σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι «πειθαρχικές αναφορές σε βάρος δικαστικών λειτουργών που εκτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους είναι απρόσφορες και θα μας βρίσκουν απέναντι» και προσθέτει ότι «ενέργειες σαν κι’ αυτές διαταράσσουν το κλίμα αμοιβαίου σεβασμού των λειτουργών της Δικαιοσύνης και θα πρέπει να απομονώνονται πρωτίστως από τους ίδιους τους Δικηγορικούς Συλλόγους».

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Θεωρούμε ανεδαφική και λανθασμένη την προσέγγιση που γίνεται από δικηγόρους να αμφισβητούν το δικαστικό σθένος που επιδεικνύουν οι συνάδελφοι με κριτήριο το δικαστήριο στο οποίο υπηρετούν. Οι δικαστικοί λειτουργοί ξέρουν να επιδεικνύουν θάρρος και γενναιότητα και αποφασίζουν κατά το νόμο και τη συνείδησή τους».

  • Δικηγόρος 37χρονου ηθοποιού για Δημήτρη Άνθη: Δεν υπάρχει βιασμός

Ο δικηγόρος Μανώλης Ροδουσάκης, συνήγορος του 37χρονου ηθοποιού φερόμενου ως δράστη στην υπόθεση βιασμού του Δημήτρη Άνθη, μίλησε στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου «Έλα Χαμογέλα» και ξεκαθάρισε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση και γιατί o εντολέας του δεν θα καταθέσει μήνυση στο φερόμενο ως θύμα.

Στην Σίσσυ Χρηστίδου και το Open έδωσε αρχικά συνέντευξη ο Δημήτρης Άνθης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από γνωστό 37χρονο σήμερα ηθοποιό, ο οποίος σύμφωνα με τον Άνθη ήταν το δεύτερο πρόσωπο στην καταγγελία του Νίκου Σ. κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο δικηγόρος του 37χρονου ηθοποιού είπε το πρωί του Σαββάτου (27/2) στη Σίσσυ Χρηστίδου:

«Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταδικάσει ήδη τον πελάτη μου σε αυτό το πρώιμο στάδιο. Κρατάω ένα αρχείο με αυτούς που αναφέρονται σε βάρος του εντολέα μου και αυτό θα μας απασχολήσει σε μεταγενέστερο στάδιο. Αυτές οι τοποθετήσεις έχουν καταργήσει το τεκμήριο της αθωότητας. Είναι απόφαση του εντολέα μου να μην καταθέσει μήνυση, αυτό μου έχει μεταφέρει. Αναλύσαμε μαζί τη συνέντευξη την οποία έχει δώσει (ο Άνθης) σε εσάς και προκύπτει ότι είναι ένα παιδί που έχει υποστεί πολλά στο παρελθόν του, σε καμία περίπτωση από τον εντολέα μου. Μόλις προχωρήσει η ποινική διαδικασία και με το καλό αθωωθεί ο εντολέας μου, και ο κύριος Άνθης τον αποκαταστήσει δημοσίως, από κει και πέρα δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε άλλη αξίωση από εμάς».

Αναφορικά με το κίνητρο για αυτήν την αποκάλυψη του Δημήτρη Άνθη, που είναι ένας άνθρωπος εκτός χώρου και κατήγγελλε τον βιασμό του σε αυτή τη χρονική στιγμή, ο δικηγόρος απάντησε:

«Το κίνητρο του συγκεκριμένου δεν με απασχολεί. Με απασχολεί τι θα πει η δικαιοσύνη για την αλήθεια και η απόφαση. Όταν αποφανθεί η δικαιοσύνη τότε θα συζητήσουμε και το κίνητρο. Εχουμε στην Ελλάδα χιλιάδες μηνύσεις και σε κάθε χώρα του κόσμου. Τι σημαίνει αυτό ότι όποιος μηνύει έχει αυτόματα και δίκιο; Κάποιος μπορεί να βγει να καταγγείλει το οτιδήποτε για τον οποιονδήποτε. Το μόνο που μπορώ να κάνω ως συνήγορος υπεράσπισης είναι να συνεκτιμήσω τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου και να τα παρουσιάσω με τέτοιο τρόπο στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές – σε αυτή τη φάση και αργότερα αν χρειαστεί στις ανακριτικές αρχές – για να υπερασπίσω τον εντολέα μου. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ εγώ να υπεισέλθω ως δικηγόρος στο θέμα του κινήτρου».

Ο δικηγόρος του 37χρονου ηθοποιού ανέφερε ότι η μόνη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο εντολέας του είναι εκείνη του Δημήτρη Άνθη και δεν έχει στα χέρια του επίσημη καταγγελία για την ανάμιξη του πελάτη του στην υπόθεση του Νίκου Σ., όπου αναφέρθηκε ότι ήταν στη θέση του θύματος. Αναφορικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν ο εντολέας του είχε κοινωνικές επαφές με τον σκηνοθέτη.

Αναφορικά με την γνωρίμία του 37χρονου εντολέα του με τον Λιγνάδη ο δικηγόρος του είπε:

«Ηταν φοιτητής της σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Στον τότε χρόνο δεν υπήρξε καθηγητής του ο Λιγνάδης. Στα χρόνια φοίτησης του εντολέα μου και όπως προκύπτει από το πρόγραμμα σπουδών δεν υπήρχε σχέση καθηγητή φοιτητή. Συνεργάστηκαν σε μία παράσταση το 2006 και μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σε μία άλλη παράσταση. Δεν γνωρίζω αν διατηρούσε σχέσεις. Θέλω να πω δημόσια ότι από την πρώτη στιγμή που απευθύνθηκε σε μένα και με τα στοιχεία που παρουσίασε, είμαι πεπεισμένος πλήρως για όσα λέει. Δεν το λέω ως συνήγορος υπεράσπισης το λέω και ανθρώπινα.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και λάμψει η αλήθεια και ο κύριος Ανθής παραμείνει στη θέση του και δεν ζητήσει δημόσια την αποκατάσταση του εντολέα μου, τότε μπορεί να κινηθούμε εναντίον του».

Βρισκόμαστε στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης, ο πελάτης μου έχει την ιδιότητα του υπόπτου και την Πέμπτη έγινε η κατάθεση των δικών μας στοιχείων» είπε ο δικηγόρος Μανώλης Ροδουσάκης, συνήγορος του 37χρονου ηθοποιού φερόμενου ως δράστη στην υπόθεση βιασμού του Δημήτρη Άνθη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΘΝΟΣ, OPEN, MEGA, ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όπως και πέρυσι τον Μάρτιο: Σκέψεις ακόμη και για καθολικό lockdown μετά την εκτίναξη των κρουσμάτων κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: