Επιστολή Αναστασιάδη σε Γκουτέρες για άτυπη Πενταμερή: Ναι σε βιώσιμη λειτουργική λύση

File Photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Antonio Guterres, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. ΓΤΠ /UN Photo, Laura Jarriel




Την ετοιμότητα και αποφασιστικότητά του να εμπλακεί με πραγματική πολιτική βούληση στις συνομιλίες της άτυπης διάσκεψης για το Κυπριακό στις 27 με 29 Απριλίου, στη Γενεύη, μετέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, σε γραπτή δήλωσή του ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος αναφέρει ότι στην απαντητική επιστολή την οποία απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στον ΓΓ του ΟΗΕ «εκφράζει την ικανοποίηση του για την πρόσκληση που έλαβε για την άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο, στη Γενεύη, στις 27 με 29 Απριλίου».

Εξέφρασε, επίσης, προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος, «τις ευχαριστίες του προς τον ΓΓ των ΗΕ για τις προσπάθειες του αλλά και για τις προσπάθειες της Ειδικής Απεσταλμένης του για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, για την επίτευξη συμφωνίας σε σχέση με τη σύγκληση της διάσκεψης σε συγκεκριμένες ημερομηνίες»

«Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επαναβεβαίωσε για άλλη μια φορά την ετοιμότητα και τη αποφασιστικότητα του να εμπλακεί με πραγματική πολιτική βούληση στις συνομιλίες της άτυπης διασκέψεως, ώστε να εξευρεθεί κοινό έδαφος που θα οδηγήσει στην επανάληψη των συνομιλιών για την εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, στη βάση της μέχρι τώρα εργασίας που έγινε, της συναντίληψης που καταγράφηκε στις 25 Νοεμβρίου, 2019, στο Βερολίνο, των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ, των αρχών και αξιών της ΕΕ και των κατά καιρούς Συμφωνιών Κορυφής», σημειώνει ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΗΦ/ΓΒΑ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Κινητικότητα ενόψει της πενταμερούς: Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ – Αναστασιάδη την Πέμπτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: