Επιστημονικός διαδικτυακός πόλεμος Δερμιτζάκη – Παυλάκη με φόντο πρόβλεψη για νέο ρεκόρ κρουσμάτων

File Photo Οι καθηγητές κ.κ. Δεμιρτζάκης και Παυλάκης via YouTube 24h Online




Την στιγμή που ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για αναμενόμενο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων σήμερα, οι ειδικοί διασταυρώνουν τα ξίφη τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανταλλάσσοντας μάλιστα και χαρακτηρισμούς.

Ένταση επικράτησε στο facebook ανάμεσα στους αποδήμους επιστήμονες Γιώργο Παυλάκη και Μανώλη Δερμιτζάκη. Αφορμή, μια αναδημοσίευση ενός σχολίου από τον καθηγητή στις ΗΠΑ, το οποίο έφερε την καυστική απάντηση του καθηγητή Γενετικής στη Γενεύη και η «σύρραξη» γενικεύτηκε, με άλλους επιστήμονες να «μπαίνουν» στα χαρακώματα.

Το σχόλιο που πυροδότησε την κόντρα είναι το ακόλουθο και βασίζεται στο ότι οι μεταδόσεις κορωναϊού γίνονται κυρίως μέσα στην οικογένεια:

Απο αναρτηση της φιλης Christina Pavlidou:
“..Μη χαλαρώνετε, η μεταδοτικότητα ιδίως των νέων στελεχών του ιού είναι…

Δημοσιεύτηκε από George Pavlakis στις Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021

Η απάντηση στο σχόλιο από τον Μ. Δερμιτζάκη ήταν η ακόλουθη: «Το ποστ είναι τουλάχιστον αφελές και εσύ Γιώργο έπρεπε πρώτος να το αντιληφθείς. Δεν μπορεί να λέμε τέτοιες απλοϊκότητες και να μην καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Το βασικότερο πρόβλημα που πάμε να λύσουμε με το μερικό και προσεκτικό άνοιγμα δεν είναι η ενδοοικογενειακή μετάδοση από μετάδοση που έρχεται από έξω αλλά η μετάδοση από άτομο μιας οικογένειας σε άτομο άλλης οικογένειας που συναντιούνται σε κλειστούς χώρους (φίλοι, παιδιά, ολόκληρες οικογένειες). Εάν αυτές οι συναντήσεις αντί να γίνουν μέσα σε κλειστό χώρο γίνονται σε ανοιχτό χώρο τότε η μετάδοση πέφτει κατακόρυφα.

Να προσθέσω και μια ακόμη διάσταση. Πριν από 2-3 εβδομάδες πήρε συνέντευξη ο Παπαχελάς από τον Φάουτσι και τον ρώτησε τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα. Είπε λοιπόν μεταξύ άλλων ότι στις πολύ κόκκινες περιοχές η εστίαση πρέπει να είναι ανοιχτή μόνο έξω. Δεν είπε να μην υπάρχει εστίαση αλλά να είναι μόνο έξω!

Η απάντηση του Παυλάκη ήταν λιτή και περιεκτική… «Manolis Dermitzakis το καψες!». Η απάντηση του Δερμιτζάκη ήταν η εξής: «George Pavlakis δε νομίζω. Εσείς το καίτε με τη συνεχή επιμονή σε κάτι που είναι μη ρεαλιστικό και συνδυάζετε με ευχολόγια»

Εκτίμηση για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων σήμερα

Για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωναϊού σήμερα Τρίτη προϊδέασε έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ 100,3 και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι «τα κρούσματα σήμερα θα είναι πάρα πολλά».

Αναφερόμενος στο σταδιακό άνοιγα της οικονομίας, ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο αντικρουόμενες δυνάμεις, αφενός την πίεση στο σύστημα υγείας, αφετέρου την φυσική κόπωση των πολιτών, αλλά και στην κόπωση των επιχειρήσεων.

Σημείωσε ότι είναι ήδη έτοιμο ένα εναλλακτικό σύστημα για να λειτουργήσει κανονικά το λιανεμπόριο με SMS και χρονικό περιορισμό.

«Δεν τίθεται ζήτημα να θυσιαστεί η δημόσια υγεία. Είναι το πρώτο κριτήριό μας» ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας ότι όλα θα συζητηθούν μέσα στην εβδομάδα με τους λοιμωξιολόγους.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει μια  μετατόπιση των μέτρων, προκειμένου να δοθούν δικλείδες αποσυμπίεσης και να περιοριστούν οι εστίες υπερμετάδοσης επισήμανε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, υπογραμμίζοντας ότι τα ψυχικά αποθέματα των πολιτών έχουν εξαντληθεί και είναι διάχυτη η διάθεση πολιτών να κερδίσουν κομμάτι της ζωής.

«Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να αρχίσει σχετική χαλάρωση αξιοποιώντας τους ανοιχτούς χώρους. Με τις καιρικές συνθήκες τους εμβολιασμούς και τα σελφ τεστ νομίζουμε ότι ελεγχόμενα θα αρχίσουμε να ανοίγουμε πτυχές της οικονομικής δραστηριότητας» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. «Είμαστε κοντά νομίζω, αλλά δεν μπορώ να δώσω ημερομηνία» διευκρίνισε.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη (31/3) αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων, προκειμένου να μελετήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορωνοϊού και να κάνει τις προτάσεις της στην κυβέρνηση για τη σταδιακή άρση του lockdown και του ανοίγματος των δραστηριοτήτων.

Με πληροφορίες από skai.gr ethnos.gr

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη NEWS GOOGLE

Χαμός στη Βουλή με Πολάκη μαινόμενο περί Κολοκοτρώνη και Βελουχιώτη: Πολάκης χωρίς μουστάκι ο Τσίπρας, λέει η ΝΔ

Αναμένεται χαλάρωση των μέτρων εν μέσω διαφωνιών – Πως θα «ανοίξουν» οι μετακινήσεις και τα μαγαζιά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: