Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με Λόιντ Όστιν: Τι θα συζητήσουν οι δύο υπουργοί Άμυνας την Πέμπτη

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν (Δ) με τον Ινδό ομόλογό του κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Νέο Δελχί epa09085196 EPA/HARISH TYAGI




Ρεπορτάζ Γ.Σ., Hellas Journal

Την Πέμπτη (1/4) το βράδυ,  επίκειται επικοινωνία του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία των ΥΠΑΜ των δυο χωρών και συμμάχων θα γίνει μετά από πρωτοβουλία του Επικεφαλής του Αμερικανικού Πενταγώνου.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που έρχεται αμέσως μετά τη συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο, όπου αναγνωρίζεται ο ρόλος της Ελλάδας ως στρατηγικός εταίρος και πιστή σύμμαχος των ΗΠΑ.

Στην ατζέντα Παναγιωτόπουλου – Όστιν φυσικά είναι οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και δεν θα παραληφθεί η συμπεριφορά της Τουρκίας ιδίως τον τελευταίο χρόνο που αυξάνει την ένταση στην περιοχή.

Πάντως το επικείμενο τηλεφώνημα έρχεται την στιγμή που εδώ και περίπου μια εβδομάδα έχει αποσταλεί το επίσημο- μη δεσμευτικό- ερώτημα (LOR) για τις φρεγάτες MMSC, την στιγμή μάλιστα που ο κος. Παναγιωτόπουλος έχει ξεκινήσει κι έναν κύκλο επαφών με τους ομολόγους του, από τις χώρες- “μνηστήρες” του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Έλληνας υπουργός καλεί σταδιακά κάθε ομόλογό του ν’ ανοίξει τα χαρτιά τους σ’ ότι έχει να κάνει με τα πλοία της λεγόμενης “ενδιάμεσης λύσης”. Ήδη το έχει ζητήσει στην κα. Παρλί από τη Γαλλία αλλά και στη Γερμανίδα ομόλογό του, ενώ το επόμενο διάστημα θα συνομιλήσει και με τον Ολλανδό υπουργό.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Αναβάλλεται λόγω πανδημίας η επίσκεψη του Α’ ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου στις ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: