Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Aegean ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ

File Photo: Αεροσκάφος της AEGEAN. Φωτογραφία AΠΕ-ΜΠΕ




Για μια επένδυση στην αποδοτικότητα και τη λειτουργία του ελληνικού τουρισμού, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Aegean, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης.

Ο κ. Βασιλάκης αναφέρθηκε στη στήριξη του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 120 εκατ. ευρώ, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας για την απόφαση Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου που θα ανοίξει τον δρόμο για την κρατική ενίσχυση.

Επισήμανε μάλιστα, ότι το ελληνικό Δημόσιο στηρίζει μια εταιρεία η οποία άντεξε έναν χρόνο μέχρι σήμερα μόνο με τα οριζόντια μέτρα στήριξης, όταν τεράστιοι αερομεταφορείς της Ευρώπης έχουν χρειαστεί πολλαπλή ειδική στήριξη από τα κράτη για να αντεπεξέλθουν. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι εντός του 2021 θα γίνουν τα πρώτα βήματα ανάκαμψης, ενώ η ομαλοποίηση αναμένεται το 2022.

«Ευχαριστούμε το ελληνικό Δημόσιο για τη στήριξη. Είναι μια λογική στήριξη. Την ίδια στιγμή, είμαστε ξεκάθαρα υπερήφανοι που χάρη στη θέση της η εταιρεία άντεξε και αυτό σημαίνει κάτι για τη χώρα, όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά και για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά την επίδραση της πανδημίας στα αποτελέσματα της εταιρείας, οι ζημίες προ φορών για το 2020 θα διαμορφωθούν περίπου στα 300 εκατ. ευρώ (περί τα 230 εκατ. μετά από φόρους), ενώ η απώλεια κύκλου εργασιών για το έτος προσεγγίζει τα 900 εκατ. ευρώ.

Η γενική συνέλευση άναψε, με τις αποφάσεις της, το πράσινο φως για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 60 εκατ. ευρώ, που αποτελεί προϋπόθεση για το πακέτο κρατικής στήριξης των 120 εκατ. ευρώ. Ο χρόνος και οι όροι της ΑΜΚ θα ξεκαθαρίσουν, όπως αναφέρθηκε, μέσα στις επόμενες 30-60 ημέρες, κατά τις οποίες θα προχωρήσουν απαραίτητες διαδικασίες. Τα warrants που θα δοθούν στο ελληνικό Δημόσιο θα αντιστοιχούν, μετά την ΑΜΚ, στο 11,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

«Βουτιά» στις βρετανικές εξαγωγές προς την ΕΕ τον πρώτο μήνα μετά το Brexit

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: