Έφτασε ο Μάρτιος και μύρισε Άνοιξη… Οι άνθρωποι ελπίζουν ότι φτάνουμε στο τέλος της πανδημίας…

Κοριτσάκι με άνθη αμυγδαλιάς στα μαλλιά της σε ένα χωράφι στο χωριό Κόρνος, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Μετά από μια μακρά περίοδο lockdown λόγω του κορωνοϊού, οι πολίτες στην Κύπρο, ιδιαίτερα τα παιδιά, καλωσορίζουν την άνοιξη στα χωράφια.

Σημειώνουμε ότι αρνητική επίδραση στην ψυχολογία των μαθητών αφήνει η πανδημία του κορωνοϊού, προκαλώντας σε σημαντικό ποσοστό παιδιών αισθήματα φόβου και ανασφάλειας. Αυτό προέκυψε και από σχετική έρευνα που διενήργησε το Περιφερειακό Γυμνάσιο Πέρα Χωρίου-Νήσου, στην Κύπρο, στο πλαίσιο της οποίας οι μαθητές του απάντησαν για το πώς τους επηρέασε η πανδημία.

Το 63% των παιδιών του σχολείου αισθάνονται φόβο για τα κρούσματα και τη σοβαρότητα της ασθένειας, κάτι που φανερώνει την αρνητική επίδραση που έχει προκαλέσει η όλη κατάσταση στην ψυχολογία της πλειονότητας των μαθητών.

Το 15% των μαθητών δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως η COVID-19 είναι σοβαρή ασθένεια. Περίπου το 78% των μαθητών ανησυχούν σε κάποιο βαθμό για την υγεία τους, ποσοστό το οποίο εκτοξεύεται στο 97% όταν πρόκειται για την υγεία μελών της οικογένειας τους.

Επιπρόσθετα, 83% των παιδιών δήλωσαν ότι ανησυχούν για την οικονομική κατάσταση των γονέων τους, εκφράζοντας ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Μελετώντας κανείς την έρευνα του σχολείου διαπιστώνει τα αρνητικά αισθήματα που έχουν δημιουργηθεί στα παιδιά κυρίως για τα ζητήματα που αφορούν στην υγεία και την οικονομική ευχέρεια της οικογένειας τους.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: