‘Εχει “βρωμίσει” η υπόθεση με τη Ρωσία: Ο θυμός του Μπάιντεν για τον Πούτιν… Τι θα πράξουν Αθήνα και Λευκωσία;

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο East Room, του Λευκού Οίκου. EPA, MICHAEL REYNOLDS / POOL




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η κουβέντα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, για τον «φονιά» Βλαντιμίρ Πούτιν, ήταν το σήμα της απόφασης στο πιο υψηλό επίπεδο, ότι η πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ αποσύρεται μία δια παντός και αντικαθίσταται από μία νέα:

Ότι η Ρωσία είναι ο μεγάλος εχθρός της Αμερικής, ο οποίος πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάθε τρόπο. Αυτή είναι η απόφαση…

Οι έρευνες των μυστικών υπηρεσιών για την πιθανή ανάμειξη της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκαν και το αποτέλεσμα είναι καταθλιπτικό για τη Ρωσία, η οποία -όπως αποδεικνύεται- κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, για να βοηθήσει τον κ. Τραμπ να μην χάσει την πρόσφατη αμερικανική εκλογική αναμέτρηση.

  • Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως οι άνθρωποι του «ξανθού ηγέτη» σε συνεργασία με συνεργάτες του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, αναμείχθηκαν σε παράνομες ενέργειες στην Αμερική. Στόχευσαν και τον Τζο Μπάιντεν και τα μέλη της οικογένειας του.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πιστεύει με ισχυρό τρόπο ότι πίσω από την άθλια επίθεση εναντίον του γιού του, του Χάντερ Μπάιντεν, αλλά και πίσω από τον ενορχηστρωτή Ρούντι Τζουλιάνι, τον δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ, βρισκόταν το Κρεμλίνο.

Προεκλογικά, οι Ρεπουμπλικάνοι στόχευσαν με βρώμικο τρόπο τον Χάντερ Μπάιντεν, τον προβληματικό γιό του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος είχε σοβαρά θέματα με τα ναρκωτικα, τα οποία φαίνεται ότι τα ξεπέρασε. Οι Ρώσοι φέρονται να «ξέθαψαν» ένα βίντεο από τις ημέρες (και τις νύχτες) του γιού του κ. Μπάιντεν το οποίο χρησιμοποίησαν για να κερδίσει ο κ. Τραμπ τις προεδρικές εκλογές

Στην Αμερική μπορεί να βρει κανείς αρκετούς αναλυτές και δημοσιογράφους, οι οποίοι σε κάποια στιγμή, πίστεψαν ότι η υπόθεση του Χάντερ και των όποιων σχέσεων του με τη Ρωσία, τη Κίνα και την Ουκρανία, θα κατέστρεφε την προεκλογική εκστρατεία του πατέρα του.  Προς τιμή του κ. Μπάιντεν, αγκάλιασε το παιδί του, δεν το «εξαφάνισε» από την προεκλογική εκστρατεία, και με θυμό αντιμετώπισε τους συνωμότες, με επικεφαλής στον Τζουλιάνι.

Πολλοί αναλυτές δεν έδωσαν μεγάλη σημασία σε αυτή τη λεπτομέρεια, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Προσωπικά περίμενα ότι κάποια στιγμή, μαζί με όλα τα άλλα θέματα που χωρίζουν την Ουάσιγκτον και τη Μόσχα, θα φτάναμε σε τούτο το σημείο. Η Αμερική του Τζο Μπάιντεν φαίνεται να μην επιδιώκει, πόσο μάλλον να θέλει, τη φιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Βεβαίως οι όπου γης «ψεκασμένοι» πανηγυρίζουν διότι νομίζουν ότι ο σημερινός πρόεδρος φοβήθηκε τη Ρωσία και τον «Βλαδίμηρο». Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. Θα μπουν τα πράγματα στη θέση τους, όπως χαρακτηριστικά είπε ένας αξιωματούχος.

Στο πλαίσιο των ανακατατάξεων που θα επιφέρει η νέα σύγκρουση, δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, θα κληθούν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους όλοι οι σύμμαχοι. Και αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο εμάς σαν Ελληνισμός, είναι τι θα πράξει ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εκτός των άλλων είναι και ένας αναξιόπιστος ηγέτης.

Και για να μην έχουμε αυταπάτες, ΔΕΝ πρέπει να αποκλείσει κανείς αυτό που στην Αθήνα και τη Λευκωσία βασικά «τρέμουν»: να προδώσει τον Πούτιν και να ταχθεί με το αντιρωσικό στρατόπεδο της Αμερικής.

Προσέξτε: Με τον τρόπο αυτό νομίζει ότι θα κερδίσει την εύνοια των Αμερικανών, με τους οποίους …πιστεύει ότι θα διαπραγματευόταν την επιστροφή των S-400 (στη Μόσχα ή στις αποθήκες του Αζερμπαϊτζάν) με την αγορά των μαχητικών F-35, όπως και των Patriot.

Καλό το σενάριο, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο, δεν το «αγοράζω» χωρίς να διαφωνώ ότι ο Ερντογάν είναι ο μεγαλύτερος τσαρλατάνος ηγέτης του κόσμου. Πιστεύω, λοιπόν, ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα πουλήσει τον Πούτιν. Και θα παραμείνει στο αντιδυτικό στρατόπεδο. Είναι μία εξέλιξη, που δεν είναι καθόλου κακή με τις Πα διότι θα ξεμπερδεύουν με ένα “μπάσταδο”, όπως φαίνεται πως είναι το παρατσούκλι του στον κόσμο των μυστικών υπηρεσιών.

Με τη μέχρις στιγμής πολιτική του, ο κ. Μπάιντεν δείχνει ότι είναι έτοιμος για μεγάλες ρήξεις. Και αυτό είναι πολύ καλό για την υπερδύναμη. Πρέπει να καθαρίσει τον σταύλο της αμέρωσς και να αποφασίσει να επιβραβεύσει όσες χώρες παρέμειναν πιστές στη Δύση τα δσύκολα χρόνια της προεδρίας του φιλότουρκου Τραμπ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι ηγεσίες στην Αθήνα και τη Λευκωσία γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Έφτασε η στιγμή που πρέπει να σταματήσουν να κρατούν δύο και τρία σχοινιά, διότι στο τέλος θα βρεθούν γύρω από το λαιμό τους και θα τις πνίξουν. Με την απόφαση του κ. Μπάιντεν να συγκρουστεί σε όλα τα επίπεδα με τον Πούτιν, απαιτούνται σοβαρές κινήσεις, σε μία εποχή που οι στρατηγικές σχέσεις μοιάζουν με την κινούμενη άμμο.

Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν (ΕΔΩ) για τις πιθανές κυρώσεις εναντίον όσων έχουν ανάμειξη στην κατασκευή του αγωγού Nord Stream II, έχουν «σπείρει» το φόβο και στη Γερμανία. Μα θα επιβάλουν κυρώσεις οι Αμερικανοί στους Γερμανούς; θα ρωτήσετε και έχετε δίκιο. Αξίζει μία μελέτη των δηλώσεων του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Εκεί θα βρείτε την απάντηση…

Από την άλλη, η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε ερώτηση της Κατερίνας Σώκου και του Σκάι, για την συμφωνία για την υποθαλάσσια ηλεκτρική σύνδεση της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, είναι ακόμα μία επιβεβαίωση ότι αυτή η τριμερής με την προσθήκη της Αμερικής,έχει μεγάλο μέλλον…

«Είμαστε υποστηρικτικοί», δήλωσε ο εκπρόσωπος, «της σύνδεσης των ηλεκτρικών δικτύων διανομής της ηπειρωτικής Ευρώπης με την Κύπρο και το Ισραήλ μέσω του Euro-Asia Interconnector ως μία οικονομικά αποδοτική και ευέλικτη διαδρομή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για ηλεκτρισμό αλλά και ως πλατφόρμα εκμετάλλευσης άλλων, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας»…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Που πας ρε Καραμήτρο; Τι δουλειά έχει στην Άγκυρα ο κ. Δένδιας όταν η Ελλάδα βρίσκεται υπό τη μόνιμη απειλή της Τουρκίας;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: