Δύο εβδομάδες παράταση της σχολικής χρονιάς μέσα στον Ιούνιο έδειξε η Κεραμέως

File PhotoΦωτογραφία που έχει τραβηχτεί από drone και εικονίζει το πρώτο και δεύτερο Λύκειο Ναυπλίου , Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ναυπλιέων λόγω του αυστηρού lockdown. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Καμία εισήγηση δεν έχει ακόμνη γίνει από τους ειδικούς για το άνοιγμα των σχολείων ανέφερεσε σημερινές της δηλώσεις η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας πάντως ότι υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, καθώς αυτά έχουν μείνει κλειστά για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Μιλώντας στο Mega, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε εκ νέου στην παράταση της σχολικής χρονιάς κάνοντας λόγο για επιπλέον δύο εβδομάδες διδασκαλίας μέσα στον Ιούνιο, προκειμένου να επιμηκυνθεί ο χρόνος της δια ζώσης εκπαίδευσης, ενώ διευκρίνισε πως οι διακοπές του Πάσχα θα γίνουν κανονικά.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις, ωστόσο, θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο, επέμεινε η υπουργός.

Για τις απουσίες, δήλωσε πως όπου υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες, αυτές δεν προσμετρώνται, ενώ για παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που μένουν με άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, υπάρχει ειδικό καθεστώς.

Τέλος, είπε πως έχει προτεραιοποιηθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία και στους μαθητές άνω των 16 ετών.

Με πληροφορίες από Mega

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE 

Συνελήφθη 46χρονος που έκρυβε στο βιβλιοπωλείο του 10 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: