Διευκρινίσεις για τη διάθεση rapid tests από τα φαρμακεία, ζητούν οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης

Οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ διενεργούν δωρεάν rapid test σε πολίτες, στην πλατεία Φλοίσβου στην Κόρινθο, την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Κορίνθου και το Δήμο Κορινθίων, πραγματοποίησαν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, στην Κόρινθο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ




Διευκρινίσεις για τη διαδικασία, μετά τις ανακοινώσεις για τη δωρεάν διάθεση rapid tests κατά της COVID-19 από τα φαρμακεία, ζητά με ανακοίνωση του, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Ο φαρμακευτικός σύλλογος θέτει ερωτήματα που αφορούν τη διάθεση των rapid tests, όπως το είδος τους, τη διαδικασία προμήθειας και ανανέωσης τους όταν τελειώσουν, τις ποσότητες, τον τρόπο ενημέρωσης του ΕΟΔΥ για τα θετικά δείγματα, την καταγραφή, την απόρριψη των υλικών, την πρόβλεψη για διασφάλιση της υγείας των φαρμακοποιών και των πολιτών που εξυπηρετούνται, κ.α.

Χαρακτηρίζει την απόφαση «αιφνιδιαστική», αλλά δηλώνει την πρόθεση των φαρμακοποιών να σταθούν στο πλευρό της πολιτείας.

Ζητά, ωστόσο, από την πολιτεία «να καλέσει άμεσα τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών για να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα και να κατατεθούν προτάσεις, ώστε μέσα από τη συνεργασία να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών και των επαγγελματιών υγείας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Η ΝΔ απαντά στον Λουράντο ότι τα rapid test θα διατίθενται εντελώς δωρεάν στους κατόχους ΑΜΚΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: