«Δίχτυ ασφαλείας» πάνω από την Αθήνα: 4.000 αστυνομικοί για την παρέλαση και την εκδήλωση στη νέα Εθνική Πινακοθήκη

File Photo: Ελικόπτερο της αστυνομίας θα μεταφέρει συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων ασφαλέας για την παρέλαση της 25ης Μαρτίο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ, μέσω ΚΥΠΕ




Περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπου θα παρευρευθούν επίσημοι από όλο τον κόσμο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Τα μέτρα θα είναι δρακόντεια και κατά την αυριανή εκδήλωση – ξενάγηση στη νέα Εθνική Πινακοθήκη και για ένα διήμερο θα απλωθεί ένα “δίχτυ ασφαλείας” πάνω από την Αθήνα.

Στην επιχείρηση θα συμμετέχουν και η Αντιτρομοκρατική με την ΕΥΠ και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα μέτρα θα ισχύουν από νωρίς αύριο (Τετάρτη) το πρωί, με αυστηρούς ελέγχους τόσο στους χώρους των δύο εκδηλώσεων, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Σε ταράτσες κτιρίων θα βρίσκονται ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ drones και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Όλα τα σημεία διέλευσης των επισήμων θα ελέγχονται εξονυχιστικά, θα χρησιμοποιηθούν απενεργοποιητές κινητών τηλεφώνων, ενώ, εκτός των άλλων, θα υπάρχουν και ειδικοί σκύλοι της ΕΛΑΣ για την ανίχνευση εκρηκτικών.

Ταυτόχρονα, αστυνομικοί θα απομακρύνουν εγκαίρως άτομα που τυχόν θα συγκεντρωθούν και θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν στο χώρο της παρέλασης, όπου δεν θα επιτρέπεται η παρουσία πολιτών ενώ σε “φρούρια” θα μετατραπούν τα ξενοδοχεία όπου θα διαμείνουν οι επίσημοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Με κάμερα στη στολή και… σεσημασμένο κράνος από σήμερα οι αστυνομικοί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: