Διαβούλευση για το Νομοσχέδιο για τα ζώα: Τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή δεκάδων φιλοζωϊκών οργανώσεων

File Photo Αδέσποτος σκύλος που έχουν περιθάλψει μέλη φιλοζωϊκής οργάνωσης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ μέσω ΚΥΠΕ




Τις προτάσεις και παρεμβάσεις τους στη διαβούλευση για το νομοσχέδιο των ζώων συντροφιάς που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών κατάρτισαν προς κατάθεση 120 εθελοντικές Οργανώσεις (Συνομοσπονδίες, Ομοσπονδίες, Σύλλογοι, Ενώσεις, ομάδες).

Οι οργανώσεις κατέθεσαν τις απόψεις τους σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Αττικής με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και της εντεταλμένης περιφερειακής σύμβουλου Εθελοντισμού Ευγενίας Μπαρμπαγιάννη, ενώ άλλες 52 είχαν υποβάλει νωρίτερα εγγράφως τις προτάσεις τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Λεωνίδας Χριστόπουλος, η Δάφνη Φιλιππάκη από τον Συνήγορο του Πολίτη, ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ Ελευθέριος Γκαρίλας, εκπρόσωποι κομμάτων, περιφερειακών παρατάξεων, δήμων και στελέχη της περιφέρειας.

Η Ευγενία Μπαρμπαγιάννη στον χαιρετισμό της τόνισε ότι ο στόχος της εκδήλωσης είναι να «καταγράψει τα προβλήματα και τις θέσεις των ΟΤΑ, φιλοζωικών σωματείων, κτηνιάτρων και εθελοντών, ώστε να μπορέσει η περιφέρεια να τοποθετηθεί εφ’ όλης της ύλης».

«Για μας τα ζώα συντροφιάς αποτελούν μέλη της οικογένειας, μέλη της γειτονιάς, μέλη των υγιών πόλεων μας», δήλωσε ο κ. Πατούλης χαιρετίζοντας την εκδήλωση.

Αναφέρθηκε στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επικουρικής βοήθειας για την ευζωία των αδέσποτων ζώων, το οποίο επεξεργάζεται η Περιφέρεια Αττικής. Ανακοίνωσε δε ότι σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και το Διαδημοτικό Δίκτυο Πόλεων έχει ήδη ενεργοποιηθεί πρόγραμμα για την αξιοποίηση των αδέσποτων υπέρ της υγείας και της ψυχικής υγείας των ηλικιωμένων στα γηροκομεία, καθώς και προγράμματα για την εκπαίδευση ακόμη και στους παιδικούς σταθμούς, για την συμπεριφορά στα ζώα συντροφιάς, και ειδικά στα αδέσποτα ζώα στην πόλη ή στην εξοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Χωρίς καραντίνα θα εισέρχονται στην Ελλάδα όλοι οι εμβολιασμένοι Ισραηλινοί πολίτες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: