Δεν επιτρέπουν τελικά οι ειδικοί τις βόλτες με κωδικό 6: Αρνητική η εισήγησή τους

FILE PHOTO: Αστυνομικοί περιπολούνγια την τήρηση των περιοριστικών μέτρων στην Αθήνα AΠΕ- ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα η σύσκεψη της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων με στόχο την εξέταση της αποδοτικότητας των μέτρων και την σταδιακή άρση κάποιων περιορισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες “κλείδωσε” ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στις περιοχές στο βαθύ κόκκινο θα ξεκινά από τις 21.00 αντί για τις 19.00.

  • Επίσης, αναμένεται να ανοίξουν από Δευτέρα τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, αρχαιολογικοί χώροι και παιδικές χαρές.

Εκπληξη προκαλούν οι πληροφορίες που λένε πως αναμένεται να επιτραπεί και το ψάρεμα, χωρίς ωστόσο να επιτραπεί παράλληλα και η μετακίνηση με αυτοκίνητο πέραν των 2 χιλιομέτρων.

Ασαφές παραμένει τι θα γίνει με τη χρήση του κωδικού 6 στο 13033 και εάν τελικά θα επιτραπεί η χρήση του για μετακινήσεις κάθε επιτρεπόμενου είδους με αυτοκίνητο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έγινε εκτενής συζήτηση στην επιτροπή για το θέμα και δεν θα αλλάξει η απόφαση η σωματική άσκηση να γίνεται μόνο με τα πόδια ή με το ποδήλατο.

‘Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιτραπεί η χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής με το sms 6, αλλά μόνο για μετακινήσεις εντός δήμου.

Σε ο,τι αφορά τις εκκλησίες θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25 τμ, ενώ προβλέπεται να υποβάλλονται σε τεστ οι ιερείς, οι ψάλτες και οι νεωκόροι. Αυτά θα ισχύσουν για τις λειτουργίες κατά τους Χαιρετισμούς, την  Κυριακή της Ορθοδοξίας και για την 25η Μαρτίου . Αλλες μέρες δεν θα λειτουργούν οι χώροι λατρείας.

  • Οι ανακοινώσεις των αποφάσεων της κυβέρνησης θα γίνουν στις 18.30 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσο.

 

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Και ελεύθερες βόλτες και ως τις 9 το βράδυ: Ποια άλλα μέτρα ανακοινώνονται το απόγευμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: