Δεν άντεξε το δίχρονο αγοράκι στην Κρήτη: Παρά την ηρωική μάχη των ιατρών δυστυχώς έφυγε…

Το περιφερειακό πανεπιστημιακό νοσοκομείο Κρήτης. Φωτογραφία υπουργείο Υγείας




Όλη η Ελλάδα προσευχόταν για ένα θαύμα για το μόλις δύο ετών αγοράκι από το χωριό Λιγόρτυνος, που έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή στην Κρήτη. Το παιδί, που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από βαρέλι με ασβεστόνερο, εμφάνισε σφυγμό ενώ εθεωρείτο νεκρό.

Όμως, τις πρωινές ώρες έφυγε το δίχρονο αγοράκι σκορπώντας μεγάλη θλίψη στους συγγενείς του και όσους το γνώριζαν. Άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν τη μία τα μεσάνυκτα.

Οι ιατροί έκαναν τεράστιες προσπάθειες και δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια ακόμη και όταν το παιδί έδειχνε να έχει χάσει την μάχη. Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας στον Χάρακα Ηρακλείου κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή το δίχρονο αγοράκι, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το μεγαλείο προσφοράς και το υψηλό επίπεδο κατάρτισης του Έλληνα επιστήμονα.

Ο Κώστας Πετούσης, ο γιατρός που συνόδευσε το μικρό παιδί στο ασθενοφόρο, περιγράφει τις δραματικές προσπάθειες ανάνηψης: Προσπαθήσαμε πάρα πολλή ώρα να κάνουμε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, συνεχίσαμε την προσπάθεια μας στο ασθενοφόρο, διασωληνώθηκε το παιδί και φτάσαμε στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Ο Νίκος Δρακωνάκης γιατρός στο Κέντρο Υγείας του Χάρακα, είχε δηλώσει χθες το βράδυ: “πραγματικά δώσανε μια μάχη, το επανέφεραν μέχρι ένα βαθμό από εδώ και πέρα είναι στη μονάδα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και τώρα αναμένουμε το καλύτερο”. Τελικά ήρθε το χειρότερο, παρά τις προσπάθειες των ιατρών.

Συγκλονισμένη η γιαγιά του μικρού παιδιού, Mαρία Νικολαΐδη, δεν μπορεί να εξηγήσει πως ο εγγονός της εγκλωβίστηκε μέσα στο βαρέλι με το ασβεστόνερο, σε ένα γιαπί κοντά στο σπίτι της οικογένειας: “πάω και βλέπω μέσα στο σπίτι και δεν είναι, κοιτάζω στο βαρέλι και το βλέπω και το τράβηξα”.

Με δάκρυα στα μάτια περιγράφει τα όσα προηγήθηκαν όταν η κόρη της, της εμπιστεύτηκε για λίγη ώρα το δίχρονο παιδάκι προκειμένου να κατέβει στην πόλη για δουλειές:

Στο Κέντρο Υγείας οι γιατροί παρέλαβαν το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του. Ακολούθησε ένας τιτάνιος αγώνας και 2,5 ώρες μετά, το παιδί εμφάνισε ξανά καρδιακό παλμό.

“Μεγάλο θαύμα, αυτό το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει, να είναι από εδώ πεθαμένο, να το πάρουν στο Χάρακα, οι γιατροί να του κάνουν τις μαλάξεις και να ζει – δεν το πιστεύει άνθρωπος”, αναφέρει κάτοικος του Λιγότυρνου Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ χθες το βράδυ αναφέρονταν τα εξής: “Ο ασθενής βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γίνεται κλινικός εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης σύνδρομο μετά ανακοπή. Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή”.

Το δυόμισι ετών αγόρι νοσηλεύθηκε διασωληνωμένο στην Παιδιατρική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. Όλοι έλπιζαν να τα καταφέρει και το θαύμα να ολοκληρωθεί. Αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό. Δυστυχώς…

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Τα ΕΛΤΑ υποστηρίζουν το ελληνικό #metoo: 10 γραμματόσημα ενάντια στη σεξουαλική βία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: