Χιλιάδες οι θάνατοι και εκατομμύρια τα κρούσματα στη Βραζιλία, στο Μεξικό και στη Χιλή

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου επευφημείται από τους οπαδους του στην Μπραζίλια. EPA, JOEDSON ALVES




Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 47.774 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν 1.290 ασθενείς με την COVID-19.

Συνολικά, η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής θρηνεί ως εδώ 294.042 νεκρούς, τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ. Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό πλησιάζει τα 12 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 209 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 198.036 νεκρούς.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν 2.133 επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με τα επαληθευμένα κρούσματα να φθάνουν τα 2.195.772 στη χώρα των 126 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη θεωρείται μάλλον υποτιμημένος. Στελέχη του μεξικανικού υπουργείου Υγείας έχουν επισημάνει πως στην πραγματικότητα οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων είναι πολύ υψηλότεροι απ’ ό,τι καταγράφεται επίσημα, καθώς γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ, ενώ δεν πάνε όλοι οι ασθενείς σε νοσοκομεία.

  • Χιλή: Πάνω από 6.800 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 99 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 6.836 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν ακόμη 99 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως εδώ τους 22.279 νεκρούς επί συνόλου 931.939 μολύνσεων.

Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων παρέμεινε υψηλός, μία ημέρα μετά το ρεκόρ 7.084 μολύνσεων που κατέγραψε η χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπου πλέον το σύστημα υγείας πιέζεται πολύ.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονταν χθες σε 37.958, με 1.906 ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι από το σύνολο των 2.229 που έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 36%, έπειτα από το τέλος των διακοπών του καλοκαιριού στο νότιο ημισφαίριο, την έναρξη της σχολικής χρονιάς και άλλων δραστηριοτήτων με φυσική παρουσία.

«Πρέπει να καλέσουμε όλους τους πολίτες (…) να εντείνουν την προσπάθεια να μειώσουν τις μετακινήσεις, να ελαττώσουν τις φορές που βγαίνουν (από το σπίτι), ει δυνατόν να μη βγαίνουν καθόλου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις, που την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε διεύρυνση των lockdowns σε δήμους όπου καταγράφονται οι περισσότερες μολύνσεις.

Μολονότι η εκστρατεία ανοσοποίησης έναντι του νέου κορονοϊού πηγαίνει καλύτερα απ’ ό,τι αναμενόταν στη Χιλή, όπου οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί έχουν ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια από το σύνολο των 19 εκατ. κατοίκων, με πάνω από 2 εκατ. να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις, η χώρα αντιμετωπίζει δεύτερο κύμα.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Μπραζίλια, Brazil – Μεξικό, Mexico – Σαντιάγο, Chile

Πάνω από 20.000 κρούσματα στην Ιταλία, μόνη ελπίδα η επιτάχυνση των εμβολιασμών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: