Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές της επαρχίας Λάρνακας

File photo: Σεισμογράφος του Εθνικού Αστεροσκοπείου. ΚΥΠΕ




Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 2.4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ έγινε αισθητή σήμερα το απόγευμα σε περιοχές της επαρχίας Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφέρεται ότι «την Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021 και τοπική ώρα 16:45 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος σεισμός μεγέθους M=2.4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ».

Προστίθεται ότι «ο σεισμός είχε επίκεντρο στην περιοχή Κοφίνου, 20 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Λάρνακας και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε ελαφρά αισθητός στην επικεντρική περιοχή της επαρχίας Λάρνακας».

Αναφέρεται επίσης πως «το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.

ΚΥΠΕ, Φανίτσα Ζαννέττου,
Λάρνακα, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Μέρκελ προς Αναστασιάδη: Πλήρης στήριξη στις προσπάθειες ΟΗΕ για επίλυση Κυπριακού

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: