Αποστολή του ΠΟΥ στην Ουχάν για την προέλευση του SARS-CoV-2: Στα μέσα Μαρτίου η έκθεση

Ο Peter Ben Embarek, μέλος της ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της προέλευσης της νόσου του κορωναϊού (COVID-19) στη Ουχάν, μιλά στον Τύπο σε αεροδρόμιο της Κίνας. EPA, ALEX PLAVEVSKI
Τα ευρήματα της αποστολής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην πόλη Ουχάν της Κίνας, η οποία αναζήτησε την προέλευση του κορωναϊού SARS-CoV-2, αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Ο Πέτερ Μπεν Εμπάρεκ, ο εμπειρογνώμονας του Οργανισμού που ήταν επικεφαλής των επιστημόνων σε αυτήν την αποστολή, είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη ότι το τρέχον χρονοδιάγραμμα προβλέπει τη δημοσιοποίηση της έκθεσης «την εβδομάδα της 14ης-15ης Μαρτίου».

Ο κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, σχολιάζοντας δημοσιεύματα αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, ανέφερε ότι «για να το ξεκαθαρίσουμε, πρώτ’ απ’ όλα, ουδέποτε υπήρξε ένα σχέδιο (για τη δημοσιοποίηση) ενός προσωρινού πορίσματος».

«Ελπίζαμε ότι θα βγάλουμε στη δημοσιότητα μια περίληψη… Ο γενικός διευθυντής (του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς) θα λάβει την έκθεση από την ομάδα στο εγγύς μέλλον και θα συζητήσουμε τις προτάσεις της», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Φον Ντερ Λάιεν: Στις 17 Μαρτίου νομοθετούμε Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: