Απόλυτο ΟΧΙ της κυβέρνησης στο αίτημα Κουφοντίνα: Η Ελλάδα δεν θα γίνει εκβιαζόμενη Δημοκρατία

File Photo: H εκτελούσα χρέη κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελία Πελώνη. Photo via @amna_news




Την κατηγορηματική άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το αίτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού ανακοίνωσε η εκτελούσα χρέη κυβερνητικού εκπροώπου Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυρία Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, είπε χαρακτηριστικά: «Είναι προφανές ότι ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου. Εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε. Και μάλιστα ενώ ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το αίτημά του, παρότι η έννομη τάξη του δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο.

Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται. Η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. Και αυτό θα πράξει».

Όπως τόνισε η κυρια Πελώνη, «ο εκβιασμός του πολυϊσοβίτη, με τον οποίο συντάσσεται η αξιωματική αντιπολίτευση, δεν αφορά την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες και άλλες προτεραιότητες. Αφορά μια μικρή μειοψηφία, με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυϊσοβίτη, ζητώντας από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει τη στάση της. Και αυτό απέναντι σε έναν κρατούμενο που δεν έχει επιδείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του».

Και κλείνοντας η κυρία Πελώνη τόνισε: «Οι εκφοβισμοί, η τρομοκράτηση, ο εξαναγκασμός της οργανωμένης Πολιτείας να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτησης των καταδίκων, δεν θα περάσουν. Η Ελλάδα είναι μια αστική Δημοκρατία. Δεν θα γίνει μια εκβιαζόμενη Δημοκρατία. Ούτε μια τρομοκρατημένη Πολιτεία».

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Τι είπε ο Κουφοντίνας στη γιατρό του; “Θυμόμαστε και το αίμα, τόσο πολύ αίμα”, απαντούν οι συγγενείς των νεκρών…

“Τηρήθηκαν χωρίς καμία παρέκκλιση οι νόμοι” απαντά η κυβέρνηση στη δικηγόρο του Κουφοντίνα

400 επιθέσεις στο όνομα του Κουφοντίνα μέσα σε 50 ημέρες: Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο ανάφλεξης

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: