Αναβάλλεται λόγω πανδημίας η επίσκεψη του Α’ ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου στις ΗΠΑ

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της 184ης συνόδου της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, σε επίπεδο αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΕΕΘΑ




Αναβάλλεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η προγραμματισμένη για τον Απρίλιο επίσκεψη στις ΗΠΑ, του Α’ ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος DefencePoint.gr ο προγραμματισμός της επίσκεψης που είχε οργανωθεί στο στρατιωτικό επίπεδο, «σκόνταψε» άλλη μια φορά στον σκόπελο της πανδημίας. Το αμερικανικό Πεντάγωνο υπό την ηγεσία του υπουργού Άμυνας, στρατηγού εν αποστρατεία Λόιντ Όστιν, έλαβε την απόφαση να ακυρώσει ΟΛΕΣ τις επίσημες επισκέψεις για τον μήνα Απρίλιο, έχοντας ευθυγραμμιστεί με τη προσπάθεια της κυβέρνησης Μπάιντεν να αγοράσει χρόνο για την προώθηση του εμβολιασμού και την «κατάκτηση» ανοσίας του πληθυσμού.

Το πρόγραμμα που είχε καταρτιστεί ήταν ιδιαίτερα πλούσιο και θα επιχειρηθεί να παραμείνει ίδιο ή και να εμπλουτιστεί περαιτέρω, μόλις οι συνθήκες επιτρέψουν την πραγματοποίηση της επίσκεψης. Στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν την εξέλιξη στο DP, ενώ άλλες πληροφορίες θέλουν τους δυο αρχηγούς, στρατηγούς Κωνσταντίνο Φλώρο και Μαρκ Μίλεϊ (Μark Milley) να έχουν συνομιλήσει περισσότερες της μίας φοράς το τελευταίο διάστημα.

Οι σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της διμερούς αμυντικής συνεργασίας. Εκκρεμεί η υπογραφή της νέας διμερούς αμυντικής συνεργασίας (MDCA). Υπό αυτή την οπτική γωνία το ταξίδι του Α/ΓΕΕΘΑ στην Ουάσιγκτον και η συνάντησή του με την ηγεσία του Πενταγώνου θα μπορούσε να είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τις “τελικές πινελιές” της συμφωνίας.

Με πληροφορίες από DefencePoint

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Τριμερής συνεκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας – Κύπρου – ΗΠΑ στη Σούδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: