Ανάλυση Ιγνατίου στο OPEN: Στις 10.40 το βράδυ θα επιβεβαιωθεί η νέα στρατηγική και στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ

Ο δημοσιογράφος αναλυτής της Hellas Journal Μιχάλης Ιγνατίου καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN Image via OPEN tv




Στις 10.40 το βράδυ της Πέμπτης, θα επιβεβαιωθεί η νέα στρατηγική και στρατιωτική συνεργασία των ΗΠΑ με την Ελλάδα.

Αυτό σημείωσε με έμφαση ο δημοσιογράφος – αναλυτής της Hellas Journal Μιχάλης Ιγνατίου καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Τότε, είπε, θα πραγματοποιηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν θα έχει απλώς εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά θα μπει και σε θέματα ουσίας.

Εθιμοτυπικού χαρακτήρα θα είναι το θερμό μήνυμα το οποίο έχει ήδη μαγνητοσκοπήσει ο πρόεδρος Μπάιντεν και απευθύνεται στον ελληνικό λαό με θερμά λόγια θαυμασμού.

Από εκεί και πέρα όμως, δεν σταματά εκεί η απόφαση του κ. Μπάιντεν να δείξει προς όλες τις κατευθύνσεις τις αποφάσεις που έχει λάβει.

Μετά την συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό έχει διοργανωθεί στην Ουάσιγκτον με τη συνεργασία του κ. Πάιατ και της κυρίας Παπαδοπούλου τηλεδιάσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ με επιφανείς ελληνοαμερικανούς για ανταλλαγή απόψεων. Η εκδήλωση αυτή θα αντικαταστήσει την παραδοσιακή δεξίωση στον Λευκό Οίκο που ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.

Ανεξαρτήτως αυτών, ο Μιχάλης Ιγνατίου είπε ότι η συνάντηση του Άντονι Μπλίνκεν με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου που έγινε μετά τα εντονότατα παράπονα της Τουρκίας για το τηλεφώνημα στον Μητσοτάκη, απλώς επιβεβαίωσε το χάσμα στις θέσεις των δύο πλευρών.

Συμπλήρωσε δε, ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν απαλλαγμένος από το άγχος της επανεκλογής (θα είναι πρόεδρος μόνο μιας θητείας) δεν πρόκειται να κάνει χάρες και να υποχωρήσει σε όσα αυτός θεωρεί ζωτικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Η στάση της Μέρκελ έναντι του Ερντογάν θυμίζει την προστασία του Τραμπ: Εν αναμονή της παρέμβασης του Μπάιντεν…

Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο OPEN: Ο Μπάιντεν θέλει να κρατήσει την Τουρκία, δεν θέλει τον Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: