Ο Δρίτσας κρύβεται πίσω από τη… «Δεξιά»: Αυτοί έλεγαν ότι ο Παπανδρέου είναι αρχηγός της 17Ν

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του κ. Δρίτσα στην πρωϊνή εκπομπή του OPEN.




Nα ανασκευάσει τις ατυχείς δηλώσεις επιχείρησε εκ νέου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας δίχως να αποφύγει και πάλι όμως ορισμένους προβληματικούς ισχυρισμούς. Ο κ. Δρίτσας απέδωσε το περιεχόμενο της δήλωσής του στον ελλειπτικό τρόπο που τη διατύπωσε.

«Είπα ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί. Δεν είπα ότι η 17Ν δεν τρομοκράτησε. Διατύπωσα αυτό που πιστεύω. Ότι δεν πέρασε η τρομοκρατία της 17 Νοέμβρη στην ελληνική κοινωνία. Και αυτό είναι το αληθές νόημα όχι των όσων είπα ή δεν είπα αλλά της συνολικής αξιολόγησής μου ή της άποψής μου. Επίσης, δεν προσέλαβα τη μνήμη των νεκρών».

Ο κ. Δρίτσας υποστήριξε: «Εγώ αγανακτώ και εξίσταμαι για κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής. Αυτή είναι η παράδοσή μου. Έχω αγανακτήσει και θυμώσει όταν συνέβαιναν τα γεγονότα. Τιμώντας τα θύματα και τιμώντας και κατανοώντας τους συγγενείς και φίλους τους. Κατανοώ και τον θυμό και την αγανάκτηση και σήμερα θα προσθέσω την αίσθηση μιας ανάγκης δικαίωσης».

 

Ο κ. Δρίτσας προσήψε πάντως στην «δεξιά παράταση τάσεις» ρεβανσισμού, επειδή όπως είπε τα περισσότερα θύματα της 17Ν προέρχονταν από το χώρο της.

«Κατανοώ και τον θυμό και την αγανάκτηση αλλά και την αίσθηση, όπου υπάρχει ενδεχομένως, μίας ανάγκης εκδίκησης», σημείωσε και για να στηρίξει τη θέση του αναφέρθηκε ακόμη και στη δεκαετία του ’80 χρεώνοντας στη ΝΔ την «υπόδειξη» ως αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ανδρέα Παπανδρέου και του Περικλή Κοροβέση.

«Είναι η δεξιά παράταξη που πάντα ρέπει προς την πολιτική εκμετάλλευση και της τρομοκρατίας εις βάρος των πολιτικών της αντιπάλων. Αυτή η ίδια παράταξη κατηγόρησε τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της 17Ν και μετά τον Περικλή Κοροβέση, και τώρα η κυρία Πελώνη λέει «αυτόκλητο συνήγορο του Κουφοντίνα» τον Τσίπρα. Αυτά είναι τα δηλητηριώδη».

Με πληροφορίες από OPEN

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Απίστευτος καυγάς για τον Κουφοντίνα, στα “κάγκελα” η Ν.Δ.: Σε δύσκολη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω του αμετροεπή Δρίτσα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: