Αν ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές θα πάει στη φυλακή: Δηλώσεις του επίτιμου προέδρου του HDP στο OPEN [video]

Ο επίτιμος πρόεδρος HDP Eρτουγκρούλ Κιουρκτσού. Πηγή: OPEN TV
Στην περίπτωση που ο Ερντογάν χάσει τις εκλογές, θα πάει στη φυλακή, γιατί έχει διαπράξει πάρα πολλά εγκλήματα

κατά τη διάρκεια της προεδρίας του» εκτιμά σε συνέντευξή του στο ΟPEN, o Eρτουγκρούλ Κιουρκτσού, εμβληματική προσωπικότητα της Αριστεράς στην Τουρκία και επίτιμος πρόεδρος του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, HDP.

«To HDP εκπροσωπεί τα κουρδικά αιτήματα με έναν εποικοδομητικό τρόπο, προτείνοντας έναν συνταγματικό τρόπο ζωής, αλλά ο Ερντογάν προσπαθεί να το αφανίσει γιατί γνωρίζει πως αν δεν το καταφέρει, το 2023 θα χάσει τις εκλογές». Σύμφωνα με τον κ. Κιουρκτσού, αυτό που ανησυχεί περισσότερο τον Ερντογάν δεν είναι μόνο το να χάσει την προεδρία αλλά κυρίως η πιθανότητα να οδηγηθεί στην φυλακή αν δεν κερδίσει τις εκλογές.

«Στη περίπτωση του Ερντογάν, θα πάει στη φυλακή, διότι έχει διαπράξει πολλά εγκλήματα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Ο Ερντογάν είναι ένας εξαιρετικά διεφθαρμένος ηγέτης και αν χάσει, η κυβέρνησή του δεν θα μπορεί να ελέγχει τα δικαστήρια, τα ΜΜΕ, τα τζαμιά, την καθημερινή ζωή» δήλωσε ο Ε. Κιουρκτσού και συνέχισε «μαζί με την ήττα του Ερντογάν θα ηττηθεί το χαλιφάτο του Ισλάμ, θα ηττηθεί ο τρόπος που παρουσίασε την Τουρκία σαν Ισλαμική Δημοκρατία. Θα ηττηθεί και η δυναστεία που έστησε. Όλα θα καταρρεύσουν».

Στη συνέχεια, για να εξηγήσει την πολιτική που ακολουθεί ο Τούρκος πρόεδρος, ο κ. Κιουρκτσού έδωσε το παράδειγμα με της πρόσφατης καταστολής της διαμαρτυρίας των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.

«Το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου προέρχεται από την οθωμανική περίοδο, είναι και ο ίδιος οθωμανιστής, αλλά επιδιώκει ένα άλλο είδος οθωμανισμού, τον ισλαμιστικό, ο οποίος έρχεται σε αντίθεση με τις δυτικές ιδέες και αξίες. Γι’ αυτό και ακολουθεί τέτοιου είδους υπερισλαμικές και υπερβολικά εθνικιστικές πολιτικές».

Πηγή: OPEN TV, imerisia.gr

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Σε πανικό ο Ερντογάν υπόσχεται ξανά δημοκρατική Τουρκία: Στάχτη στα μάτια της Δύσης

Αλλάζει και τον εκλογικό νόμο ο Ερντογάν: Στο πάτο τα ποσοστά του ίδιου και του κόμματός του

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: