Άλλο πάλι τούτο: Εν μέσω πανδημίας, τουρίστες-“πειραματόζωα” θα δοκιμάσουν να κάνουν διακοπές στη Ρόδο

FILE PHOTO: Η Ρόδος ξεπέρασε, μόνο τον Αύγουστο, το μισό εκατ. επισκεπτών . Φωτογραφία: Δήμος Ρόδου




Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Ouest France δημοσιεύεται άρθρο της Cécile RÉTO, με τον παραπάνω τίτλο και υπότιτλο: Σχεδόν 25.000 Ολλανδοί έχουν προσφερθεί εθελοντικά να «δοκιμάσουν» διακοπές στην Ελλάδα, εν μέσω Covid.

Μετά τις κλινικές δοκιμές εμβολίων, ήρθε η ώρα για τις δοκιμές… στις διακοπές. Για να «δοκιμάσει αν είναι δυνατόν να ταξιδέψετε με ασφάλεια εν μέσω πανδημίας», το ολλανδικό ταξιδιωτικό γραφείο Sunweb προσφέρει 187 θέσεις για οκτώ ημέρες στο ελληνικό νησί της Ρόδου, τον Απρίλιο. Αξία διαμονής: 399 €. 25.000 εθελοντές είναι στη σειρά για την επιλογή, την Τετάρτη 31 Μαρτίου, αναφέρει το ραδιόφωνο RTLNieuws.

Τίποτα όμως ειδυλλιακό. Τα «πειραματόζωα», ηλικίας 18 έως 70 ετών, θα παραμείνουν σε ένα ξενοδοχείο που θα είναι αποκλειστικό για αυτά. Φυσικά, θα έχουν πρόσβαση στην πισίνα και τον μπουφέ, με απεριόριστο υδροαλκοολικό τζελ. Αλλά δεν θα υπάρχει πρόσβαση στην παραλία, τα μουσεία και τα τουριστικά αξιοθέατα.

Η Ελλάδα, όσο και αν είναι ανυπόμονη να δει τους τουρίστες να επιστρέφουν, δεν θέλει να διακινδυνεύσει σε τίποτα . Η χώρα έχει περισσότερους από 7.700 θανάτους και έσπασε ξανά το ρεκόρ της για ασθενείς σε τεχνητούς αναπνευστήρες, την περασμένη Πέμπτη (706) …

Αλλά το Sunweb ορκίζεται ότι έχει λάβει όλες τις προφυλάξεις, καταρτίζοντας ένα «σχέδιο Covid» που επικυρώθηκε από την ολλανδική υπηρεσία δημόσιας υγείας. Οι αρχές δεν συμβουλεύουν περιττά ταξίδια πριν από το Μάιο, αυτοί οι «τυχεροί νικητές» θα πρέπει να κάνουν τεστ  πριν φύγουν, στη συνέχεια 72 ώρες πριν την επιστροφή τους και ξανά στο αεροδρόμιο.

Εάν κάποιος από αυτούς αρρωστήσει, θα καταλύσει σε ξενοδοχείο περιορισμού, με έξοδα του πρακτορείου. Όσο για εκείνους που επιστρέφουν υγιείς στις Κάτω Χώρες (που μετρούν  περισσότερους από 16.500 θανάτους), θα πρέπει να υποβληθούν σε δέκα ημέρες καραντίνας. Οι δωρεάν διακοπές είναι ακριβές.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Ouest France 

Ούρσουλα και Σαρλ πάνε στην Άγκυρα για να υποβάλουν τα σέβη τους στον “Σουλτάνο”: Πόσο πιο κάτω;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: