«Αλα καρτ “ευαισθησία” και πλήρης κάλυψη του αντικομμουνισμού από την ΕΕ», δηλώνει το ΚΚΕ

File Photo: Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
«Την υποκριτική στάση της ΕΕ, που υπαγορεύεται από τις βαθιές αντιθέσεις συμφερόντων των αστικών τάξεων, την ώρα μάλιστα που η Κομισιόν καλύπτει πλήρως τις διώξεις σε βάρος Κομμουνιστικών Κομμάτων και των εφημερίδων τους», ανέδειξε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη συζήτηση για «τη φίμωση των ΜΜΕ σε Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, στην παρέμβαση του τόνισε ότι «η κριτική σκοπιμότητας της EE στις αντιδραστικές κυβερνήσεις της Πολωνίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβενίας για τις διαπιστωμένες ενέργειες φίμωσης των ΜΜΕ δεν έχει σχέση με τα λαϊκά προβλήματα και ελευθερίες. Υπαγορεύεται από τις βαθιές αντιθέσεις συμφερόντων των αστικών τάξεων.

Είναι υποκριτική γιατί κάνει πως δεν βλέπει ότι ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν και στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, με λογοκρισία κι αποκλεισμούς κομμουνιστικών κομμάτων, συνδικάτων από τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ».

«Η δε «ευαισθησία» της ΕΕ στις χώρες που κατά τα άλλα καταγγέλλει για φίμωση των ΜΜΕ, είναι αλα καρτ αφού η Κομισιόν απαντώντας σε ερωτήσεις της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ κάλυψε προκλητικά τη φίμωση σε βάρος της εφημερίδας του ΚΚ Πολωνίας Μπρζάσκ, τη δίωξη και καταδίκη της συντακτικής επιτροπής της από κυβέρνηση και δικαστικές αρχές. Καλύπτει δε τις αντικομουνιστικές διώξεις, νόμους κι απαγορεύσεις σε βάρος ΚΚ σε Πολωνία, Σλοβακία, χώρες της Βαλτικής, σε συνδεδεμένες χώρες όπως η Ουκρανία» πρόσθεσε ο Κ. Παπαδάκης και τόνισε καταλήγοντας:

«Οι λαοί να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της που συνοδεύεται από αντικομουνισμό, άγρια καταστολή κι επίθεση στις λαϊκές ελευθερίες, στρώνοντας το δρόμο στις ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις.»

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: