Ακυρώθηκε καθαρό γκολ του Ρονάλντο που πέταξε το περιβραχιόνιο και αποχώρησε πριν τη λήξη

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο διαμαρτύρεται έντοαν στον βοηθό διαιτητή για τη ακύρωση του γκολ που πέτυχε στον αγώνα μεταξύ Σερβίας και Πορτογαλίας στο Βελιγράδι. EPA, Andrej Cukic μέσω ΚΥΠΕ




Απρόβλεπτο ήταν το φινάλε στο στάδιο Ράικο Μίτιτς του Βελιγραδίου με την ισόπαλη αναμέτρηση των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου ανάμεσα σε Σερβία και Πορτογαλίας για την δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ 2022.

Στον αγώνα δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πέταξε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και αποχώρησε από το γήπεδο πριν από τη λήξη του ματς.

Τώρα σχετικά με τα αποτελέσματα το Λουξεμβούργο έκανε την τεράστια έκπληξη, νικώντας την Ιρλανδία με 1-0 μέσα στο Δουβλίνο για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής και άλλαξε τις ισορροπίες στον πρώτο όμιλο. Το «χρυσό» γκολ των Λουξεμβούργιων σημείωσε ο Ζέρσον Ροντρίγκες στο 85ο λεπτό.

Κατά τα λοιπά, ισόπαλα έληξαν τα δύο ντέρμπι του Σαββάτου. Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος προηγήθηκε 2-0 (με ισάριθμα γκολ του Ζότα) στο «Μαρακανά» του Βελιγραδίου, επίσης στον 1ο όμιλο, αλλά η Σερβία εξαπέλυσε αντεπίθεση διαρκείας και κατάφερε να σώσει το βαθμό της ισοπαλίας χάρις στα τέρματα των Μίτροβιτς και Κόστιτς.

Πάντως, στην τελευταία φάση του αγώνα ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε κανονικό γκολ που δεν μέτρησε ποτέ, καθώς ο Ολλανδός διαιτητής Ντάνι Μακέλι δεν κατάλαβε πως η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος, στερώντας από τους πρωταθλητές Ευρώπης τη νίκη!

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Μίτροβιτς έφτασε τα 39 γκολ με τη φανέλα της Εθνικής Σερβίας κι έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στους «πλάβι», ξεπερνώντας τον μεγάλο Μπόμπεκ που μετρούσε 38 από το 1946 ως το 1956. Σύμπτωση, ο άσος της Φούλαμ πέτυχε αυτά τα 39 γκολ σε 63 συμμετοχές, δηλαδή όσες και ο Μπόμπεκ!

Για τον 5ο όμιλο, το Βέλγιο τα βρήκε σκούρα στην Τσεχία, βρέθηκε πίσω στο σκορ και χρειάστηκε η κλάση του Λουκάκου για να αποφύγουν την ήττα οι «κόκκινοι διάβολοι» (1-1) στην Πράγα.

Η άλλη έκπληξη της βραδιάς έγινε στον 8ο όμιλο, όπου η Σλοβακία βρέθηκε να χάνει από τη Μάλτα με 0-2 στο 20ό λεπτό, μέσα στην Τρνάβα, αλλά αντέδρασε στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφάρισε και απέφυγε μια έκπληξη… επικών διαστάσεων.

Στον 1ο όμιλο οι Πορτογάλοι μπήκαν ιδανικά στο ματς με τη Σερβία προηγήθηκαν 0-2 με δύο γκολ του Ζότα αλλά οι Σέρβοι αποδείχθηκαν… ψυχάρες καθώς έφεραν το ματς στο 2-2 παίζοντας καταπληκτικά στο β’ ημίχρονο.

Η Πορτογαλία πάντως, κατόρθωσε να σκοράρει στο 93′ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αν και πλάσαρε εύστοχα, το γκολ δεν μέτρησε καθώς η διαιτητική ομάδα θεώρησε (λανθασμένα) ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή του τέρματος.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Εκπρόσωπος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ο Πύρρος Δήμας: Στα «ηνία» της Άρσης Βαρών ο Λάγκας με 22 ψήφους:

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: