Αύξηση κρουσμάτων και στην Κύπρο: Καταγράφηκαν 323 νέα περιστατικά κορωναϊού

File Photo: Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 33.194 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR). photo via ΚΥΠΕ (CNA Cyprus)




 Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη 323 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 (ποσοστό θετικότητας: 0,97%), τα οποία εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 35.620.

Όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο Υπουργείο, σήμερα δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19 και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 232.

Στο μεταξύ, 89 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 22 σε σοβαρή κατάσταση.

Εξάλλου, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 33.194 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Θάνατοι

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας σήμερα δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με COVID-19.

Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των θανάτων, με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 παραμένει 232, εκ των οποίων 155 άντρες (67%) και 77 γυναίκες (33%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 79 έτη.

Νοσηλευόμενοι

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 89 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 22 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.

Από τους 22 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι εννέα είναι διασωληνωμένοι, οι τέσσερις νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και εννέα σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

PCR test και rapid test αντιγόνου

Από τις 33.194 εργαστηριακές διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 2.929 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 30.265 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), από τις οποίες εντοπίστηκαν 323 περιστατικά της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 95 κρούσματα από 751 δείγματα, που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των στενών επαφών (πρωτογενείς επαφές) κρουσμάτων, 27 κρούσματα από 1.253 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ένα  κρούσμα από 260 δείγματα, που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας και 10 κρούσματα από 370 δείγματα, που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.

Επίσης, εντοπίστηκαν 6 κρούσματα από 239 δείγματα, που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και 184 κρούσματα από 30.026 δείγματα, που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.

Επιπρόσθετα, το Υπουργείο αναφέρει ότι διεκπεραιώθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος, με 295 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test)

Σχετικά με τις εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι από την επαρχία Λεμεσού προέκυψαν 98 θετικά τεστ με το ποσοστό θετικότητας να αγγίζει το 1,06%, από την επαρχία Λάρνακας 20 με το ποσοστό θετικότητας να είναι 0,52%, από την επαρχία Λευκωσίας 41 με το ποσοστό θετικότητας στο 0,42%, από την επαρχία Πάφου 11 με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει το 0,44% και από την επαρχία Αμμοχώστου 4 με το ποσοστό θετικότητας να φτάνει το 0,34%.

Εξάλλου, από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές εντοπίστηκε ένα θετικό κρούσμα στην Επαρχία Λεμεσού, ενώ 2 κρούσματα εντοπίστηκαν από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στην Βιομηχανική Περιοχή Ύψωνα και ένα στην Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου.

Επίσης, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα από εξετάσεις που έγιναν σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς και τέσσερα από την Εκπαίδευση.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Συνολικά 58 σημεία για τα προγράμματα ελέγχου με rapid test θα λειτουργήσουν την Πέμπτη

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: