Αυτοκτόνησε φρουρός του Ερντογάν: Μην έρθει κανένας υψηλόβαθμος στην κηδεία μου, έγραψε σε επιστολή

File Photo: Ανδρας της φρουράς του Τούρκου προέδρου στη διάρκεια δημόσιας ομιλίας του Ταγίπ Ερντογάν. EPA, ERDEM SAHIN




Ένας από τους φρουρούς του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυτοκτόνησε, αφήνοντας πίσω του επιστολή στην οποία κατηγορεί τους προϊσταμένους του.

Ο 28χρονος αστυνομικός, Μεχμέτ Αλί Μπουλούτ, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του χθες, 15 Μαρτίου, δίπλα σε μια επιστολή με την οποία επιρρίπτει την ευθύνη για τον θάνατό του στους ανωτέρους του. Επίσης, ζητεί να μην παρευρεθεί κανένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην κηδεία του.

Σύμφωνα με την Duvar, o  βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, του  Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Μουράτ Μπακάν έθεσε το θέμα  στο κοινοβούλιο με ερώτησή του προς  τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού για τον αυξανόμενο αριθμό αυτοκτονιών στις τάξεις των αστυνομικών.

“Νεαρά αγόρια βάζουν τέλος  στη ζωή τους. Πού είσαι Σουλεϊμάν Σοϊλού! Αυτοί οι άνθρωποι επιλέγουν να γίνουν αστυνομικοί και μετά βάζουν τέλος στη ζωή τους. Τι τους ωθεί προς την αυτοκτονία;” Ο Μπακάν κατέθεσε την ερώτηση, σήμερα  16 Μαρτίου.

“Αυτοί οι αξιωματικοί αναφέρουν πάντα πίεση από τους προϊσταμένους τους. Ακούτε τις φωνές τους κύριε Σοϊλού; Έχετε τα ονόματα όσων αναφέρονται στις επιστολές τους ως υπεύθυνοι;  Ξεκινάτε έρευνες όταν γίνεστε αποδέκτες αυτών των επιστολών; Πρέπει να το κάνετε”, είπε ο βουλευτής. .

“Πιστεύετε ότι η πίεση από τους ανωτέρους και οι βαριές συνθήκες εργασίας είναι οι κύριες αιτίες αυτοκτονιών μεταξύ αστυνομικών”, ρώτησε.

Ο Μπακάν ζήτησε  επίσης πληροφορίες για το κατά πόσον το υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται για την πρόληψη παρόμοιων περιστατικών.

Πηγή: DuvaR.english

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Νέα συνειδητή υπονόμευση των διερευνητικών από τον Ακάρ: Παραλήρημα χωρίς αρχή και τέλος

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: