Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία τριών δημοσιογράφων

Συγγενείς παρευρίσκονται στην κηδεία μιας από τις τρεις Αφγανές γυναίκες δημοσιογράφους που έπεσαν νεκρές από σφαίρες ενόπλων στην πόλη Τζαλαλάμπαντ. EPA / GHULAMULLAH HABIBI, μέσω ΚΥΠΕ
Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για τις δολοφονίες τριών εργαζομένων σε αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο στην Τζαλαλάμπαντ , ανέφερε ο οργανισμός SITE, το οποίο ειδικεύεται στην παρακολούθηση της δραστηριότητας των τζιχαντιστών στο διαδίκτυο.

Οι τρεις εργαζόμενες «έπεσαν νεκρές από σφαίρες ενόπλων στην πόλη Τζαλαλάμπαντ», ανέφερε ο Ζαλμάι Λατίφι, διευθυντής του δικτύου Ενέκαας.

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη με ανακοίνωσή του στην οποία τόνισε ότι «οι στρατιώτες του χαλιφάτου έβαλαν στο στόχαστρο τρεις γυναίκες, δημοσιογράφους που εργάζονταν για μέσο ενημέρωσης πιστό στην αφγανική κυβέρνηση των αποστατών».

Το Ισλαμικό Κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία τον Δεκέμβριο της Μαλάλας Μαϊουάντ, παρουσιάστριας και ακτιβίστριας. Δολοφονήθηκε από ενόπλους μαζί με τον οδηγό της στην Τζαλαλάμπαντ καθώς πήγαινε στην εργασία της.

H αστυνομία ανέφερε ότι συνελήφθη μέλος των Ταλιμπάν για τις δολοφονίες. Οι αντάρτες από πλευράς τους αρνήθηκαν πως είχαν οποιαδήποτε ανάμιξη.

Με πληροφορίες από AFP/Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τζαλαλάμπαντ, Αφγανιστάν

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

 Ρουκέτες έπεσαν σε ιρακινή βάση στην οποία στρατοπεδεύουν αμερικανικές και συμμαχικές δυνάμεις

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: