400 επιθέσεις στο όνομα του Κουφοντίνα μέσα σε 50 ημέρες: Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. υπό τον φόβο ανάφλεξης

Πανό αλληλεγγύης αναρτήθηκε στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Ξενία στο Ναύπλιο για τον καταδικασμένο για τη δράση του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου με αίτημα τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Εκτακτα μέτρα τα οποία περιλαμβάνου, αύξηση περιπολιών, ενίσχυση μέτρων στα Α.Τ., αλλά και σε πιθανούς «στόχους» των αντιεξουσιαστών, προκειμένου να σταματήσει το «μπαράζ» επιθέσεων που ξεκίνησε από την ημέρα που βγήκε σε απεργία πείνας ο Κουφοντίνας, λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με υπολογισμούς και εκτιμήσεις στελεχών της ΕΛΑΣ, από εκείνη την ημέρα έχουν γίνει πάνω από 400 επιθέσεις -διαφόρων αποχρώσεων, υπέρ του αρχιδολοφόνου της «17Ν».

Τελευταίο περιστατικό η απόπειρα εμπρησμού εν κινήσει περιπολικού λίγο μετά τις 1.30 τη νύχτα της Κυριακής όταν δράστες έριξαν δύο μολότοφ και ενώ το όχημα βρισκόταν στην οδό Ούλοφ Πάλμε, χωρίς να το πετύχουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το βράδυ της Κυριακής η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, υπό τον φόβο νέων «καταδρομικών» επιθέσεων που εκτιμάται πως θα συνεχιστούν, η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει σε έκτακτες συσκέψεις προκειμένου να δει πως θα αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση.

Οπως προκύπτει, από την στιγμή που αναμένεται αναβάθμιση των χτυπημάτων, αποφασίστηκαν επιπλέον μέτρα αστυνόμευσης, με τους αστυνομικούς να έχουν κληθεί να είναι σε εγρήγορση.

Τα μέτρα που παίρνει η ΕΛ.ΑΣ είναι τα εξής:

  • Ενίσχυση στατικών δυνάμεων -Σκοπιές σε πιθανούς στόχους
  • Αύξηση περιπολιών (ΔΙ.ΑΣ.- Αμεση Δράση – ΟΠΚΕ)
  • «Χαρτογράφηση» υποψήφιων στόχων
  • Εγρήγορση – Εγκαιρη ειδοποίηση προς ενίσχυση αστυνομικών δυνάμεων που ενδεχομένως βάλλονται
  • Επίσης, αυξημένα μέτρα αναμένεται να παρθούν για Αστυνομικά Τμήματα σε καίριες περιοχές (Λαμία, Ζωγράφου, Ακρόπολης κ.ά.), καθώς και σε πιθανούς δικαστικούς στόχους (Εφετείο, Ευελπίδων, Υπ. Δικαιοσύνης κ.ά), το Νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται ο Κουφοντίνας, εμπορικούς δρόμους, πολυκαταστήματα, αλλά και σπίτια αξιωματούχων,δικαστικών και αστυνομικών. Οσον αφορά το νοσοκομείο Λαμίας, εκεί θα βρίσκονται 110 αστυνομικοί επί 24ωρου βάσεως.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ
Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να πεθάνει ο Κουφοντίνας; Γιατί ΔΕΝ πρέπει να γίνει “μάρτυρας” της Αριστεράς”;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: