Ξεπέρασαν τις 50 χιλιάδες οι νεκροί στην Καλιφόρνια: Τα κρούσματα είναι πλέον πάνω από 3,4 εκ.

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται αμείωτοι στην Καλιφορνια αλλά η πανδημία σαρώνει την πανδημία. Το στιγμιότυπο είναι από το νοσοκομείο Μάρτιν Λουθερ Κίγκ. EPA, ETIENNE LAURENT
Οι αρχές της πολιτείας της Καλιφόρνιας ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη ότι ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ξεπέρασε το ορόσημο των πενήντα χιλιάδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στην πολυπληθέστερη αμερικανική πολιτεία (40 εκατ. κάτοικοι), τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 1.114 ασθενείς, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τα 50.991.

Ο αριθμός αυτός είναι χονδρικά το ένα δέκατο του συνόλου των θανάτων στις ΗΠΑ από την εκδήλωση της πανδημίας.

Ως χθες στην Καλιφόρνια είχαν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 συνολικά 3.460.326 άνθρωποι.

Το ορόσημο αυτό ξεπεράστηκε μόλις μερικές ημέρες αφού οι ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 500.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19. Πέρασαν δέκα μήνες προτού η πολιτεία φθάσει τους 25.000 νεκρούς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά λιγότεροι από δύο μήνες προτού ο απολογισμός να διπλασιαστεί.

Αν και η Καλιφόρνια καταγράφει τον πιο βαρύ απολογισμό θυμάτων της πανδημίας σε όλη τη χώρα σε απόλυτους αριθμούς, είναι στην 25η θέση κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό της.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λος Άντζελες, United States

Καλά νέα από τον Μπάιντεν για τους εμβολιασμούς: Βρισκόμαστε αρκετές εβδομάδες μπροστά…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: