Ξενοδόχος από το πουθενά: Πώς εγκατέλειψε τα οικονομικά στο Λονδίνο για μια νέα ζωή στη Σύρο!

Το θέμα της εφημερίδας Financial Times για την Oana Aristide.




Στους λόγους για τους οποίους επέλεξε να αφήσει το Λονδίνο και να μεταβεί μόνιμα στη Σύρο για επιχειρηματική δραστηριότητα στον τουριστικό τομέα, αναφέρεται εκτενές άρθρο (στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Financial Times. (Το κείμενο γράφει η Oana Aristide). 

Την απόφαση να γίνει ξενοδόχος η αρθρογράφος την έλαβε το 2017, γοητευμένη από τις ομορφιές και την αρχιτεκτονική του νησιού. Τότε εντόπισε ένα ιστορικό κτίριο της πόλης 20 δωματίων με δωρικές κολώνες και ταβάνια ύψους 5 μέτρων, το οποίο όμως είχε εγκαταλειφθεί και χρειαζόταν ανακαίνιση.

Παρότι δεν είχε κάποια σχετική εμπειρία ούτε σε επενδύσεις ακινήτων ή στον τουρισμό, αποφάσισε να το αγοράσει. Αφήνει το διαμέρισμά της στο Λονδίνο και εγκαθίσταται στη Σύρο κρατώντας ωστόσο την εργασία της ως freelance δημοσιογράφος, για οικονομικά θέματα. Η ανακαίνιση του ακινήτου ξεκίνησε το 2018 κάτι το οποίο δεν ήταν εύκολο λόγω της Ελληνικής νομοθεσίας.

Στη συνέχεια η αρθρογράφος αναφέρεται στην καθημερινότητά της και στα όσα έχει ανακαλύψει στο νησί, το οποίο είναι όμορφο, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Το Λονδίνο της λείπει αλλά όπως επισημαίνει, η ζωή στη Σύρο είναι ενδιαφέρουσα και σε καμία περίπτωση δεν υπέστη πολιτισμικό σοκ. Το νησί έχει αξιόλογους ανθρώπους, γίνονται γιορτές όλο το χρόνο και η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή των κατοίκων.

Η αρθρογράφος αναφέρεται επίσης εξαντλητικά σε περιγραφές του νησιού και ιδιαίτερα της Ερμούπολης, στις ιστορικές συγκυρίες που την ανέδειξαν σε πολιτιστικό και οικονομικό κόμβο κατά το παρελθόν, καθώς και στο γεγονός ότι η Σύρος ουδέποτε επένδυσε σε μαζικό τουρισμό, αν τη συγκρίνει κανείς με τη γειτονική Μύκονο.

Αναφορικά με την πανδημία επισημαίνει ότι λόγω του ότι ήταν η πρώτη φορά που λειτουργούσε το ξενοδοχείο της, δεν έλαβε οικονομική ενίσχυση από το κράτος και όταν άνοιξε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου με πέντε μόνο δωμάτια, τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά. 

Παρά τις αντιξοότητες, δηλώνει ευτυχής με την έκβαση του εγχειρήματος

ΠΗΓΗ: Financial Times, Oana Aristide – The accidental hotelier: how I quit economics in London for a new life on a Greek island

Γιατί η Ελλάδα είναι η κορυφαία υποψήφια για διακοπές τον Μάιο; Την απάντηση δίνει η Telegraph…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: