Ξέχασε ο Ερντογάν ότι οι Έλληνες, για την πατρίδα και τον πολιτισμό τους, είναι πολύ τρελοί από τα βάθη των αιώνων…

FILE PHOTO: Στην παρουσία του ισλαμιστή Τούρκου Αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι, ο Ερσίν Τατάρ ορκίστηκε ως ο πέμπτος κατοχικός ηγέτης του ψευδοκράτους. Φωτογραφία ΚΥΠΕ-ODUL
Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Οι εκβιασμοί του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας με τους «τρελούς Τούρκους» δεν περνούν…

«Η Ελλάδα και η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να ξεχάσουν ότι το Βαρώσι θα τύχει παζαρέματος. Τελείωσε αυτό. Περαστικά σας» είπε σε προκλητικό ύφος ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, κατά την πρόσφατη παράνομη επίσκεψή του στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.

Να ξεχάσουμε τι, κύριε Οκτάι, τον κατοχικό στρατό σας ή τους έποικους που κουβαλήσατε στον τόπο μας;

Να ξεχάσουμε τις πόλεις και τα χωριά που κλέψατε ή τα εγκλήματα που διαπράξατε:

Να ξεχάσουμε ότι τούτη η γη δεν σας ανήκει και ότι τα όσα επιχειρείτε να κάνετε στο Βαρώσι αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου;

Αλλά, αυτοί είστε και αυτές είναι οι «αρχές» σας!

  • Αρπάζετε εδάφη και θάλασσες άλλων κρατών και όποτε σας βολεύει χρησιμοποιείτε τους τζιχαντιστές για τα βρόμικα παιχνίδια σας στην περιοχή.
  • Είστε κατακτητές και πειρατές. Η Ιστορία σας βρίθει από γενοκτονίες και σφαγές. Εντάσσεστε σε εκείνες τις αυτοκρατορίες και τις δυνάμεις που διένυσαν την πορεία τους στο χρόνο με ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ωμότητες, ολοκαυτώματα και εθνοκαθάρσεις.

Και, φυσικά, όπως συνέβαινε και εξακολουθεί να συμβαίνει, δεν είναι η έννοια του λαού που συνδέεται άμεσα με τις βαρβαρότητες ενός κράτους και μιας συμμαχίας χωρών, αλλά η έννοια της εξουσίας.

Όπως λοιπόν το ναζιστικό καθεστώς του Χίτλερ είχε ξεκινήσει πρώτα τις αλλαγές σε πολιτικές και κοινωνικές δομές της Γερμανίας, που οδήγησαν στον φανατισμό και το μίσος προς συγκεκριμένες εθνοτικές ομάδες, καλλιεργώντας την ρατσιστική ιδεολογία της «ανώτερης φυλής», με όλες τις τραγωδίες που ακολούθησαν, έτσι λειτουργείτε κι εσείς σήμερα με το ισλαμοφασιστικό καθεστώς σας.

Καθιερώσατε τον «υπέρτατο σουλτάνο» για να πνίξετε την δημοκρατία και να εξαπολύσετε νέες κατακτητικές επιδρομές, με τα καινούργια δόγματα του παντουρκισμού και της «γαλάζιας πατρίδας».

Ο εγκάθετός σας στην κατεχόμενη Κύπρο, Ερσίν Τατάρ, ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει νομικό εμπόδιο για την μετατροπή των Βαρωσίων σε μη στρατιωτική ζώνη». Ακόμη και ο Ραούφ Ντενκτάς θα «ζήλευε» τις εθνικιστικές και σοβινιστικές εξάρσεις του.

Με ξεδιάντροπη αυθάδεια επιχείρησε να επικαλεστεί και νομικό πλαίσιο, ενώ γνωρίζει ότι το Βαρώσι και όλη η κατεχόμενη γη είναι κλεμμένο έδαφος, δεν έχει αυτός τους τίτλους ιδιοκτησίας. Κανονικά, θα έπρεπε να ήταν υπόλογος στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ξέρει πολύ καλά τι λένε τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ότι «οι απόπειρες για εποικισμό οποιουδήποτε τμήματος των Bαρωσίων είναι απαράδεκτες» και ότι το ΣΑ ζήτησε επανειλημμένα «τη μεταβίβαση της περιοχής αυτής στη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών».

Αλλά, είναι γνωστό πλέον από που αντλεί αυτό το απύθμενο θράσος η μαριονέτα του Ερντογάν. Ο προστάτης του έχει προστάτες στο Βερολίνο, τη Μόσχα, το Λονδίνο και τώρα πασκίζει απεγνωσμένα (μετά την αποχώρηση του Τραμπ από τον Λευκό Οίκο) να μη χάσει και την στήριξη που είχε από την Ουάσινγκτον.

  • Για να επανέλθουμε όμως σε εσάς κ. Οκτάι, το αυταρχικό καθεστώς που εκπροσωπείτε αποδεικνύει συνεχώς, εντός και εκτός Τουρκίας, ότι δεν έχει καμία σχέση με νομικούς και ηθικούς κανόνες του διεθνούς δικαίου και δεν έχει κανένα σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες και τις σχέσεις καλής γειτονίας.
  • Γι’ αυτό, συμπεριφέρεστε αυθαίρετα και φαίνεται ότι για σας αποτελεί πια «διαχρονική συνήθεια» η οικειοποίηση και ο σφετερισμός περιουσιών Ελλήνων, Αρμενίων, Κούρδων και άλλων. Εσείς και οι συνάδελφοί σας Τσαβούσογλου και Ακάρ μιλάτε για την Κύπρο, το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Αρμενία λες και είναι εδάφη και θάλασσες της Τουρκίας.

Νομίζετε ότι μπορείτε να εκβιάζετε τους πάντες, να υβρίζετε τους Έλληνες και κάθε λαό της περιοχής που δεν υποκύπτει στις απειλές σας.

Μία ακόμη ενδεικτική περίπτωση αλαζονείας και θρασύτητας είναι τα όσα ξεστόμισε πριν λίγες μέρες ο μεγάλος σας σουλτάνος, ο οποίος απείλησε ευθέως τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

«Όταν εσύ με προκαλείς, πώς να συναντηθούμε εμείς οι δυο; Εσύ πρώτα πρέπει να ξέρεις τα όριά σου» ανέφερε ο Ερντογάν, προσθέτοντας και τα εξής: «Αν πράγματι έχεις μια αναζήτηση για ειρήνη, μη με προκαλείς. Να ξέρεις τα όριά σου. Αν δεν ξέρεις τα όριά σου, σημαίνει πως εσύ έριξες κλωτσιά στο τραπέζι, δραπέτευσες από το τραπέζι. Εμείς δεν φύγαμε από το τραπέζι. Κι αν συνεχίσεις έτσι, εμείς δεν μπορούμε να κάτσουμε μαζί σου στο τραπέζι».

Στη συνέχεια, δεν έκρυψε τον τραμπουκισμό που υποβόσκει μέσα του και, αφού επανέλαβε ότι για την Κύπρο «δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από τη λύση δύο κρατών», απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε: «Είναι ξεκάθαρα αυτά που έχετε κάνει στα νησιά.

Σε τι βασίζεστε; Πάλι πιστεύετε πως θα σας έρθει βοήθεια από κάπου; Σε αυτό βασίζεστε; Αν έχετε τέτοια εντύπωση κάνετε λάθος. Οι ισχυροί στους οποίους στηριζόσασταν σας εγκατέλειψαν. Δεν έχεις να περιμένεις τίποτα από κανέναν. Θα γνωρίσεις καλά τους τρελούς Τούρκους.

  • Οποιαδήποτε βοήθεια κι αν έρθει να ξέρετε πως η Τουρκία είναι όρθια, είναι στη θέση της και ξέρει το που και το τι μπορεί να κάνει, αυτό που πρέπει».

Κύριε Φουάτ Οκτάι, επειδή είστε και ακαδημαϊκός και θα έχετε ιστορική γνώση, θα πρέπει να διαμηνύσετε στον παράφρων σουλτάνο σας και προς πάσα κατεύθυνση ότι αν θέλει να «παίξει με την τρέλα» εις βάρος της Δικαιοσύνης και της Ειρήνης, τότε να μην λησμονεί το γεγονός ότι οι Έλληνες μπορεί να έχουν τα δικά τους, τα μοιραία λάθη και τις φαγωμάρες τους, αλλά για την υπεράσπιση της πατρίδας και του πολιτισμού τους, είναι πολύ τρελοί από τα βάθη των αιώνων.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Η Βρετανία μόνιμο δεκανίκι της Τουρκίας: Η Κύπρος οδηγείται ως πρόβατο επί σφαγή εν μέσω πανδημίας και πρωτοφανών σκανδάλων

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: