Βλάσης: «Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας σημείο αναφοράς για τον Ελληνισμό

File photo: Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης. Photo via Twitter@KostasVlasis




Το γεγονός ότι «η ελληνική κοινότητα Αλεξανδρείας αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Ελληνισμό», εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κωνσταντίνος Βλάσης, στον χαιρετισμό που απέστειλε στις εργασίες της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του πρεσβυγενούς παροικιακού οργανισμού της Αιγύπτου, που πραγματοποιήθηκε χθες, 31 Ιανουαρίου, στην Αλεξάνδρεια.

«Παρά τη σταδιακή συρρίκνωσή της, και σε πείσμα των καιρών, η ελληνική κοινότητα Αλεξανδρείας παραμένει στις επάλξεις», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πολύτιμη και καθοριστική συμβολή της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας στους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης που έχουμε με τη φίλη χώρα Αίγυπτο.

Και μέσα από τον χαιρετισμό που ανέγνωσε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, Αθανάσιος Κοτσιώνης, ο ΥΦΥΠΕΞ Κ. Βλάσης κατέληξε: «Είστε οι μόνιμοι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό. Ποτέ μην ξεχνάτε ότι είμαστε δίπλα σας».

Να σημειωθεί ότι κατά τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας, Ιωάννης Σιόκας, κάνοντας έναν απολογισμό των έργων και των δράσεων του τελευταίου έτους, πρότεινε να ξεκινήσει μία μελέτη για το μέλλον των ελληνικών σχολείων στην Αλεξάνδρεια, με σκοπό την εισαγωγή και της αγγλικής γλώσσας ως κύριας, από κοινού με την ελληνική και την αραβική, έτσι ώστε να μπορούν οι μαθητές να εισάγονται στο μέλλον και στα αγγλόφωνα πανεπιστήμια του εξωτερικού, εκτός από τα ελληνικά και τα αιγυπτιακά.

Τέλος, ο πατριαρχικός επίτροπος Αλεξανδρείας, μητροπολίτης Ναυκράτιδος, Νάρκισσος, μετέφερε τις ευχές και την ικανοποίηση του Πατριάρχου Θεοδώρου για το εποικοδομητικό έργο της  ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Ν. Κάτσικα
Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Στο εξωτερικό διαπρέπει η πλειονότητα των Ελλήνων επιστημόνων με τη μεγαλύτερη ερευνητική απήχηση

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: