Τρόμος από τριπλό χτύπημα κορωναϊού σε παιδιά: Νεκρή 15χρονη, νοσηλεύονται 9χρονος σε Πάτρα και 3χρονος σε Ζάκυνθο

File photo: Μαθητές προσέρχονται στο σχολείο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Ανησυχητικές εξελίξεις στην διάδοση του κορωναϊού στη χώρα μαςnσηματοδοτούν τρία κρούσματα σε παιδιά μέσα σε ένα 24ωρο. Το πρώτο ήταν η εισαγωγή 9χρονου αγοριού χθες σε ΜΕΘ στην Πάτρα.

Σήμερα το πρωί 15χρονο κορίτσι με συμπτώματα κορωναϊού άφησε την τελευταία του πνοή στη Θήβα, ενώ νωρίς το ΄μεσημέρι έγινε γνωστό ότι θετικό στον κορωναϊό διαγνώστηκε 3χρονο παιδάκι στην Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το imerazante.gr, το μόλις τριών ετών αγοράκι εμφάνισε ορισμένα από τα συμπτώματα του κορωναϊού και αμέσως οι γονείς του το υπέβαλαν σε διαγνωστικό μοριακό έλεγχο, ο οποίος έδειξε ότι το παιδί είναι θετικό στον ιό, ενώ αναμένεται να γίνουν τεστ και στα μέλη του άμεσου οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι στη Ζάκυνθο εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί δυο νέα κρούσματα κορωναϊού [στον γενικό πληθυσμό], έξι μέσα στις τρεις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου ενώ από την αρχή του 2021 έχουν καταγραφεί 37 κρούσματα συνολικά στον γενικό πληθυσμό

το δεύτερο κρούσμα που εντοπίζεται σήμερα στην περοχή της Ζακύνθου και το έκτο μέσα στις τρεις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου. Από τις αρχές του έτους τα κρούσματα έχουν ανέλθει στα 37 στο νησί.

Σκληρό σενάριο για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα μετά την έκρηξη κρουσμάτων

Θάνατος 15χρονης στη Θήβα

Σήμερα το πρωί ένα 15χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή και ενώ νοσηλευόταν με συμπτώματα κορωναϊού.

Η κοπέλα, με σοβαρό αδιάγνωστο υποκείμενο νόσημα, εισήχθη σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο και βρέθηκε θετική στο τεστ κορωναϊού, στο οποίο υπεβλήθη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη 15χρονη είχε εξαιρετικά υψηλές τιμές σακχάρου, και όπως διαπίστωσαν οι γιατροί αδιάγνωστο σακχαρώδη διαβήτη.

9χρονος σε ΜΕΘ στην Πάτρα

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πατρών νοσηλεύεται ένα 9χρονο παιδί, που έχει προσβληθεί από κορωναϊό, χωρίς ωστόσο, να έχει διασωληνωθεί.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, το παιδί εισήχθη το μεσημέρι χθες Τρίτη στο νοσοκομείο με βαριά πνευμονία.

Ο 9χρονος εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Το παιδί δεν έχει διασωληνωθεί, αλλά του παρέχεται οξυγόνο, ενώ παράλληλα εξετάζεται κατά πόσον  έχει προσβληθεί με μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωναϊού.

Στο οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού υπάρχουν άλλα τρια κρούσματα κορωναϊού.

Στη Θεσσαλονίκη Χαρδαλιάς – Χρυσοχοΐδης

Την ίδια ώρα κι ενώ η Αττική συνεχίζει να ανησυχεί εξαιρετικά τους ειδικούς, η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη προβληματίζει έκ νέου, με τον υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να μεταβαίνουν αύριο εκτάκτως στην συμπρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι ήδη υπό στενή επιτήρηση και κατόπιν επίσκεψης και εκεί του Νίκου Χαρδαλιά και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα βρίσκεται η Αχαϊα και ειδικότερα η Πάτρα.

ΗJ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αυξημένο κατά 50% το ιικό φορτίο των λυμάτων στις δύο τελευταίες μετρήσεις

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: