Τρεις συλλήψεις για αφίσα “επικήρυξης” του εξαφανισμένου γαμπρού του Ερντογάν

File photo: Ο γαμπρός του Ερντογάν και πρώην υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. EPA/ERDEM SAHIN *** Local Caption *** 55019564epa08808579




Εκαναν το “λάθος” να κυκλοφορήσουν αφίσα σε στίλ … γουέστερν με τη λέξη “καταζητείται” για τον γαμπρό του Ερντογάν, πρώην υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ ο οποίος στην κυριολεξία έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης. Και συνελήφθησαν.

Πρόκειται για τρία μέλη της νεολαίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία συνέλαβε η αστυνομία. Τους καταλογίζει ευθύνη για την διακίνηση και ανάρτηση της αφίσας αυτής με το πρόσωπο του Αλμπαϊράκ σε 81 επαρχιακές πόλεις της Τουρκίας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Τ24, η νεολαία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος διακίνησε την εν λόγω αφίσα μέσω των γραφείων του κόμματος καθώς η εξαφάνιση του Αλμπαϊράκ και το ερώτημα πού βρίσκεται σήμερα, είναι ένα “κοινό μυστικό” που έχει εγείρει πάμπολλες φήμες και σκωπτικούς σχολιασμούς στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πράγματι, από την απόλυτη δόξα στο πλευρό του Προέδρου και πεθερού του, Ταγίπ Ερντογάν, ο Αλμπαϊράκ έχει χαθεί από προσώπου γης μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Οικονομικών, τον περασμένο Νοέμβριο.

Αλλοι λένε πως ο Αλμπαϊράκ μετεγκαταστάθηκε στο Λονδίνο και κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του κι άλλοι ότι βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάποιοι λένε ότι μετέβη στην Κωνσταντινούπολη.

Η αφίσα που ενόχλησε τις αρχές της Τουρκίας δεν περιορίζει την αναζήτηση του Αλμπαϊράκ λόγω καθαρής περιέργειας. Όπως αναγράφεται πάνω στην αφίσα, ο Αλμπαϊράκ “καταζητείται” διότι συνδέεται με την πώληση 128 δις δολαρίων από τα αποθεματικά της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας το 2020 υπό την ηγεσία του τότε, αναφέρει το Τ24. Πρόκειται για ένα από τα θέματα που εμπλέκονται στην περιπέτεια του προεδρικού γαμπρού που τελικά οδήγησαν στην απομάκρυνσή του. Ηταν η εποχή που ο Ερντογάν αποφάσισε να “βάλει τάξη” στην μαστιζόμενη οικονομία και την κατρακύλα της τουρκικής λίρας.

Πάντως οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν αφού πρώτα κατέθεσαν ενώπιον της αστυνομίας, αναφέρει η ιστοσελίδα.

Με πληροφορίες από Τ24/ Ahval

Πού χάθηκε ο γαμπρός του Ερντογάν; Οργιάζουν οι φήμες για την εξαφάνιση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: