Τουλάχιστον 50 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε εξεγέρσεις σε τρεις φυλακές στον Ισημερινό

Περισσότεροι από 50 τρόφιμοι πέθαναν σε μια σειρά ταραχών που σημειώθηκαν σε τρεις φυλακές σε διάφορες πόλεις στον Ισημερινό, επιβεβαίωσε η Εθνική Αστυνομία. EPA, Marcos Pin
Τουλάχιστον 50 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε ταραχές που ξέσπασαν σε τρεις φυλακές του Ισημερινού, ταραχές που η κυβέρνηση χαρακτήρισε συντονισμένη δράση εγκληματικών οργανώσεων.

Ο πρόεδρος Λενίν Μορένο έχει επιδιώξει να καταπολεμήσει τη βία στις φυλακές στη χώρα των Άνδεων, κηρύσσοντας το σωφρονιστικό σύστημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των συχνών συγκρούσεων μεταξύ εγκληματικών συμμοριών.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή η εγκληματολογική έρευνα έχει αναφέρει περισσότερους από 50 (κρατούμενους) νεκρούς», κατά τη διάρκεια ταραχών σε τρεις φυλακές στο Γκουαγιακίλ (νοτιοδυτικά), Κουένκα (νότια) και Λατασούνγκα (νότια), ανέφερε η αστυνομία στο Twitter, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η κυβέρνηση είπε μια εξέγερση στη φυλακή Γκουάγιας τέθηκε υπό έλεγχο.

Ο υπουργός Πατρίτσιο Παζμίνο απέδωσε τα περιστατικά σε «μια συντονισμένη δράση εγκληματικών οργανώσεων για την πρόκληση βίας στις φυλακές της χώρας», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση και η αστυνομία λαμβάνουν μέτρα για να ανακτήσουν τον έλεγχο.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κίτο, Ισημερινός

Aκολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Έως τις 15 Μαρτίου παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα στην Ολλανδία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: