Το Αιγαίο και η Κύπρος καίγονται, αλλά το σύστημα μας θέλει να ασχολούμαστε με τον Λιγνάδη και τον Κουφοντίνα

FILE PHOTO: Τουρκικά πλοία που έλαβαν μέρος στην άσκηση “Γαλάζια Πατρίδα”. Φωτογραφία via Twitter, T.C. Millî Savunma Bakanlığı @tcsavunma




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η Ελλάδα «καίγεται» με την υπόθεση του «ηθοποιού-σκηνοθέτη», Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορείται για απίστευτη βία εναντίον ανηλίκων. Οι μαρτυρίες είναι φρικτές και απ’ εδώ και πέρα θα πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να αποφασίσει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Το γεγονός ότι ανέλαβε την υπόθεση του εν λόγω «ηθοποιού-σκηνοθέτη» ο δικηγόρος Κούγιας, δεν είναι καλό νέο για τους μάρτυρες. Ήδη προσπάθησε με αισχρό τρόπο να τους απαξιώσει. Ο τρόπος που μίλησε για τους ομοφυλόφιλους είναι θλιβερός. Και, αν δεν κάνουμε λάθος, θα υποστηρίξει ενώπιον των δικαστηρίων, ένα δηλωμένο επώνυμο ομοφυλόφιλο. Τα ίδια λέει και νοιώθει για τον πελάτη του;

Η Ελλάδα «καίγεται» και για το θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ως γνωστό, έχει ομολογήσει τις δολοφονίες που διέπραξε στο όνομα του …λαού. Έχει καταδικαστεί γι’ αυτές τις άνανδρες δολοφονίες. Δεν ήταν επαναστατικές πράξεις, όπως τις παρουσίαζαν τα μέλη της 17 Νοέμβρη.

  • Εδώ και πολλές ημέρες ο Κουφοντίνας βρίσκεται σε «απεργία πείνας». Οι οπαδοί του προειδοποιούν ότι θα πεθάνει. Έχουν λάβει θέση για το θέμα, όπως πάντα, και κάποιοι «επώνυμοι», που έχουν ανάγκη δημοσιότητας. Ότι και αν συμβεί είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης του κράτους και ενός τρομοκράτη.
  • Ας μην προσπαθούμε να είμαστε πάντα «πολιτικά ορθοί». Μακάρι να βρεθεί μία λύση για να συνεχίσει να εκτίει την ποινή του. Δολοφόνησε και η θέση του είναι στη φυλακή…

Η Ελλάδα, λοιπόν, ασχολείται με τον Λιγνάδη και τον Κουφοντίνα. Δύο θέματα με τα οποία έπρεπε να ασχολείται μόνο η Δικαιοσύνη. Και τα δύο θέματα πολιτικοποιήθηκαν, διότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι άρρωστο. Φοβάται την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Γι’ αυτό και την πολεμά.

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι επανέρχονται με επιθετικό τρόπο στο Αιγαίο ενώ -την ίδια στιγμή- στην Κύπρο συντελείται ένα εθνικό έγκλημα. Έχουν συνταχθεί με τους Εγγλέζους και αρχηγοί κυπριακών κομμάτων, προσπαθώντας να επιβάλουν τουρκική λύση στο Κυπριακό.

Στο Αιγαίο εισέβαλε κανονικά το τουρκικό Τσεσμέ, ένα γερασμένο πλοίο που δεν μπορεί να φέρει εις πέρας καμία αποστολή. Αλλά σημασία έχει η πράξη. Σημασία έχει η τουρκική ενέργεια να σταλεί στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λήμνος. «Σημαία σηκώνει ψηλά» το τουρκικό πλοίο, διότι έρευνες ή οτιδήποτε άλλο δεν μπορεί να κάνει.

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε η μεγάλη τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα ζήσουμε πάλι άνευ προηγουμένου προκλήσεις. Ο στόχος των Τούρκων είναι να απαντήσει η Ελλάδα για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς τους. Να ισχυρίζονται ότι είναι η Ελλάδα αυτή που προκαλεί, και αυτή που θέλει τον πόλεμο. Ουδέν αναληθέστερο. Οι Τούρκοι θα το τραβήξουν μέχρι το τέλος.

Δεν έχουν κανένα νόημα οι διερευνητικές επαφές. Υπό την έννοια ότι όλοι περίμεναν πως στη διάρκειά τους, οι Τούρκοι θα σταματούσαν τις παράνομες ενέργειές τους. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο…

Στην Κύπρο, οι ηγέτες των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, του δεξιού Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και του «κομμουνιστικού» ΑΚΕΛ, συνωμοτούν για να προωθήσουν τη βρετανική λύση που θα προσφέρει το νησί στην Τουρκία.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, πρόεδρος του ΔΗΣΥ, επισκέφθηκε τη Δευτέρα τον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας και στη συνέχεια προχώρησε σε μία συγκλονιστική ανακοίνωση. Απαίτησε να παραχωρηθεί στους Τουρκοκύπριους η «πολιτική ισότητα», με τη φαιδρή δικαιολογία ότι περιλαμβάνεται σε ψηφίσματα και αποφάσεις.

  • Στα ψηφίσματα και στις αποφάσεις περιλαμβάνεται και η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και η παράδοση της Αμμοχώστου και ένα σωρό άλλα σοβαρά ζητήματα. Ο εν λόγω κύριος ένοιωσε την …ανάγκη να αναφερθεί μόνο στην «πολιτική ισότητα».

Ζούμε, ευτυχώς, σε καθεστώς Δημοκρατίας στο νησί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου αναγνωρίζονται και είναι σεβαστά όλα τα δικαιώματα των πολιτών. Η πολιτική ισότητα είναι εξασφαλισμένη. Γιατί ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και ο κ. Αντρος Κυπριανού του ΑΚΕΛ υποστηρίζουν μία τουρκική θέση; Ελπίζω ο κυρίαρχος λαός να τους τιμωρήσει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Διότι ηθελημένα ή όχι εξυπηρετούν μόνο την κατοχική Τουρκία.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Και το Αιγαίο και η Κύπρος βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Οι πολίτες πρέπει να εστιαστούν στα εθνικά θέματα. Ο Λιγνάδης και ο Κουφοντίνας είναι θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και κανένα άλλο.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ο Μπλίνκεν και οι Ευρωπαίοι ξεχνούν το πιό βασικό: Ότι η Τουρκία είναι πλέον σύμμαχος με τη Ρωσία…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: