Τέσσερις υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας εξιχνιάστηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

File Photo Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία και εικονίζει συνομιλίες στο διαδίκτυο, κατά την διάρκεια παλαιότερης επιχείρησης με την ονομασία «Chat Scanning» (Σάρωση διαδικτυακών εικονικών δωματίων επικοινωνίας) για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/STR μέσω ΚΥΠΕ




Τέσσερις υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, εκ των οποίων η μία κακουργηματικού χαρακτήρα,

εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες, που υποβλήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, αλλά δεν συνελήφθη κανείς, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, η πρώτη υπόθεση διερευνήθηκε κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου κατά της Εκμετάλλευσης Παιδιών (National Child Exploitation Coordination Center) που εδρεύει στον Καναδά, σύμφωνα με τις οποίες χρήστες του Διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, κατέχουν και διακινούν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι άλλες τρεις υποθέσεις διερευνήθηκαν επίσης μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, που έφτασαν στις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, 7 σκληροί δίσκοι, κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim και φορητή συσκευή αποθήκευσης (usb). Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στην Εγκληματολογική Υπηρεσία για εργαστηριακή εξέταση.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188

• Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

• Μέσω twitter: @CyberAlertGR

• Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας ( https://portal.astynomia.gr )

• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 Aθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης για το #Metoo: Μιλήστε για να πάψουν οι θύτες να έχουν ισχυρούς προστάτες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: