Τα “ταλέντα” που …ρήμαξαν την ΔΕΗ: Οι πολιτικοί μας διασκόρπισαν τα ιμάτια της και την σκύλεψαν…

Άποψη της φωτιάς σε υποσταθμό της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο με συνέπεια πολλές περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσουν να μείνουν χωρίς ρεύμα. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Η εντολή του Μωυση ήταν σαφής: Βρείτε μάνατζερ-ατζέντηδες να ξεπουλήσουν τα διακορπισμένα ιμάτια της ΔΕΗ. Να γκρεμίσουν το άλλοτε καμάρι της, τα λιγνιτικά εργοστάσια, για να τρίβουν τα χέρια τους οι ιδιώτες παραγωγοί  και να γεμίσει η χώρα ανεμογεννήτριες και φωτοβολταικα made in Germany.

Eτσι κι έγινε. Μπήκε στη μέση μια εταιρεία head hunters, από αυτές που ανακαλύπτουν τα…αστέρια των τελευταίων ετών στην Ελλάδα των μνημονίων και τα ταλέντα βρέθηκαν. Ενας “τεχνοκράτης” με λαμπρή σταδιοδρομία στην…Ρουμανία, αγνώστων λοιπών δεξιοτητων και ένας άλλος ναυπηγός στο επάγγελμα, που δηλώνει πρώην διευθυντής προμηθειών πολυεθνικού ομίλου, αλλά και “συνιδρυτής νεοφυών επιχειρήσεων βιοιατρικης τεχνολογίας”-Καταλαβαμε.

Ο ένας πήγε στο τιμόνι της ΔΕΗ, πρόεδρος και διευθύνων, παρακαλώ και ο άλλος επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ μιας 100%(σ.σ. ακόμη…)θυγατρικής της που διαχειρίζεται την λειτουργία του δικτύου. Εκεί για πρόεδρο βάλανε έναν άλλο…αστέρα, Πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και ταυτόχρονα μιας επιχείρησης που φτιάχνει ανοξείδωτους νεροχύτες.

  • Πότε βρίσκει χρόνο αυτός ο τελευταίος να επισκέπτεται το γραφείο του στον ΔΕΔΔΗΕ για να ασκεί τα, διακοσμητικά έστω, καθήκοντα του, είναι απορίας άξιον, αλλά ελάχιστη σημασία έχει.

Το ουσιώδες είναι ότι αυτά ακριβώς τα “ταλέντα” που ανακάλυψε με εντολή Μωυσή, ο Χατζηδακις, άφησαν την μισή Αττική για δύο 24ωρα τουλάχιστον (καθόσον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές το μπλακ-άουτ συνεχιζόταν) χωρίς ρεύμα, μέσα σε συνθήκες πολικού ψύχους. Η διακοπή αυτή του ρευματος είχε σε πολλές περιπτώσεις ως αποτέλεσμα και διακοπή νερού, αφού έπαψαν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια για την τροφοδοσία του δικτύου.

Για όλο αυτό το τριτοκοσμικό αλλαλούμ, που άφησε ηλικιωμένους να ξεπαγιάζουν, μικρά παιδια νηστικά, οικογενειάρχες σε απόγνωση και βεβαίως την μεγάλη ομάδα  συμπολιτών μας που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και χρειαζεται κάποιου είδους μηχανική υποστήριξη, κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού, με κλειστούς τους δρόμους από τον χιονιά, δεν έχει παραιτηθεί προς το παρόν κανείς.

Οι δικαιολογίες αυτών των μεγάλων “ταλέντων” είναι πολλές: Φταίει η κλιματική αλλαγή, φταίνε οι δήμαρχοι που δεν έκοψαν τα δεντρα, φταίνε κι οι κάτοικοι που είχαν την απαίτηση να ζουν σε πευκόφυτες περιοχές.

Οσο περνάει ο καιρός θα ακούτε και άλλα πιο νόστιμα ανέκδοτα. Η αλήθεια είναι όμως μόνο μια. Σε αντίθεση με τους προκατόχους τους, ακόμη και το 2008, για να μη μιλήσουμε για παλιότερα, οι σημερινοί “ταλαντούχοι” τεχνοκράτες είχαν έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση, τόσο για την σφοδρότητα, όσο και για την διάρκεια του φαινομένου.

Συνεπώς αν δεν τους έφταναν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και της διαλυμένης ΔΕΗ που ετοιμάζονται να βγάλουν στο σφυρί, έπρεπε να έχουν συνεννοηθεί με ιδιώτες υπεργολάβους ή ακόμη και με τις μονάδες μηχανικού του στρατού, από πριν. Οχι να τους ψάχνουν εκ των υστέρων.

  • Η ακόμη όμως, πιο πικρή αλήθεια είναι ότι για την διάλυση της άλλοτε κραταιάς ΔΕΗ, εκτός από τα “ανεκδιήγητα” ταλέντα, φταίνε πρωτίστως οι πολιτικοί μας που διασκόρπισαν τα ιμάτια της και εξακολουθούν να την σκυλεύουν κατ’ εντολήν των δανειστών, στο όνομα τάχα μου της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της κλιματικής αλλαγής.

Θα επανέλθω σε αυτό σύντομα και με στοιχεια, προς το παρον όμως, όλοι εσεις που ταλαιπωρηθήκατε, ξενυχτήσατε, λαχταρήσατε για τους δικούς σας ανθρώπους συγκρατήστε το όνομα των τριών ταλέντων που διαχειρίστηκαν με τόση μαεστρία την κακοδαιμονία σας: Γιώργος Στασσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Τάσος Μάνος, διευθύνων Συμβουλος ΔΕΔΔΗΕ και Νίκος Μπακατσέλος, Πρόεδρος ΔΕΔΔΗΕ.

Και μην ξεχάσετε να ρωτήσετε πόσο αύξησαν τις αποδοχές τους σε σχέση με τους προηγούμενους. Δεν θα το πιστεύετε…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Μία οφειλόμενη απάντηση στους …Ευρω-Πατριώτες του ΕΛΙΑΜΕΠ: Όταν στα εθνικά θέματα παίζουν τους …”Ελβετούς”!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: