Στους 79 έφτασαν οι νεκροί από τις ταραχές σε πολλές φυλακές του Ισημερινού

Περισσότεροι από 79 τρόφιμοι πέθαναν σε μια σειρά ταραχών που σημειώθηκαν σε τρεις φυλακές σε διάφορες πόλεις του Ισημερινού, επιβεβαίωσε η Εθνική Αστυνομία. EPA, Marcos Pin




Τουλάχιστον 79 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις εξεγέρσεις σε πολλές φυλακές του Ισημερινού, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η σωφρονιστική υπηρεσία της χώρας, διαβεβαιώνοντας ότι έχει θέσει «υπό έλεγχο» την κατάσταση.

Οι ταραχές ξεκίνησαν ταυτόχρονα την Τρίτη και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 37 άνθρωποι σε δύο φυλακές του Γκουαγιακίλ, άλλοι 34 σε μια φυλακή της Κουένκα και οκτώ σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα της Λατακούνγκα.

Οι αρχές αποδίδουν αυτές τις εξεγέρσεις σε αντιπαλότητες μεταξύ συμμοριών –κυρίως εμπόρων ναρκωτικών– που διεκδικούν τον έλεγχο των φυλακών.

Την Τρίτη, ο διευθυντής της σωφρονιστικής υπηρεσίας SNAI, Εντμούντο Μονκάγιο, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν νεκροί μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας, όμως «έχουν τραυματιστεί αστυνομικοί», χωρίς να διευκρινίσει πόσοι.

Υπάρχει επίσης αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών μεταξύ των κρατουμένων.

Η SNAI σε μια ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο στις φυλακές των τριών πόλεων, στις οποίες φιλοξενείται το 70% των κρατουμένων όλης της χώρας.

Ο Συνήγορος του Πολίτη χαρακτήρισε αυτές τις ταραχές «σφαγή άνευ προηγουμένου».

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κίτο, Ισημερινός

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Κατρακυλά η τουρκική λίρα μετά τη φήμη ότι ο Ερντογάν επαναφέρει τον γαμπρό του στην κυβέρνηση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: