Νέες καταγγελίες για Λιγνάδη: Απολογείται την Πέμπτη, στο πειθαρχικό Κούγιας και Βλάχος για χειρισμούς στην υπόθεση

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, αποχωρεί από τον εισαγγελέα μετά την απολογία του σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του, Αθήνα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Προθεσμία για την Πέμπτη το μεσημέρι προκειμένου να απολογηθεί έλαβε από την ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, ενώ νέες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στο μεταξύ, από το πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκαν να παράσχουν εξηγήσεις οι δικηγόροι Αλέξης Κούγιας και Γιάννης Βλάχος, σχετικά με την υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του κρατικού θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

Την ίδια ώρα, με δήλωση της δικηγόρου της, η γυναίκα της οποίας συνέτεινε στην σύλληψη Λιγνάδη, καταγγέλλει την “γραμμή υπεράσπισης” του Λιγνάδη από τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, κάνοντας λόγο για “δολοφονίες χαρακτήρων”.

Συγκεκριμένα, στο ΔΣΑ υπήρξαν τρεις αναφορές από δικηγόρους οι οποίοι δεν εμπλέκονται στην υπόθεση του κ. Λιγνάδη, σχετικά με τις δηλώσεις κ.λπ. των δύο προαναφερθέντων δικηγόρων.

Αναλυτικότερα, ενεργοποιήθηκε το πειθαρχικό συμβούλιο του ΔΣΑ και καλεί σε εξηγήσεις, αφενός τον κ. Κούγια για τις δηλώσεις που έχει κάνει σχετικά με την επίμαχη υπόθεση του κ. Λιγνάδη και αφετέρου τον κ. Βλάχο για δημοσιοποίηση του περιεχομένου δικογραφίας, η οποία αφορά την ίδια υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κούγιας έχει αναλάβει την υπεράσπιση του κ. Λιγνάδη και ο κ. Βλάχος έχει εντολέα του μηνυτή του κ. Λιγνάδη.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ μετά τις εξηγήσεις θα αποφασίσει εάν θα ασκήσει ή όχι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος τους.

  Γραμμή υπεράσπισης με δολοφονίες χαρακτήρων

Σε «δολοφονία χαρακτήρων» και «ακραία ομοφοβικών σεξιστικών και οπισθοδρομικών απόψεων» αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, μέσω της συνηγόρου της Χρύσας Παπαδοπούλου, η γυναίκα που κατέθεσε λίγες ώρες πριν συλληφθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται:

«Η παλαιομοδίτικη τακτική της “δολοφονίας χαρακτήρων” και της επίρριψης ευθυνών στα θύματα είναι μια απελπισμένη προσπάθεια να στραφεί η προσοχή μακριά από την ουσία αυτή της υπόθεσης και να υποβιβαστεί αυτή σε θέαμα της κλειδαρότρυπας. Μέσω ακραία ομοφοβικών, σεξιστικών και οπισθοδρομικών απόψεων απευθύνονται στην κοινωνία της Ελλάδας του 1960. Αλλά, δυστυχώς για αυτούς, είμαστε στο 2021 και η προσπάθειά τους να σιγήσουν οι φωνές των επιζώντων σεξουαλικής βίας και των μαρτύρων θα αποτύχει. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής όμως, θίγεται βάναυσα η αλήθεια, η τιμή και η υπόληψη της εντολέως μου, όταν διαδίδονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων, εφημερίδες, στο διαδίκτυο συκοφαντικά ή/και δυσφημιστικά γεγονότα για την ίδια, την προσωπική της ζωή και αυτή των οικείων της, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/Παν. Τσιμπούκης

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Οργή κατά Κούγια για τους επαγγελματίες ομοφυλόφιλους: «Απελπισμένη υπερασπιστική γραμμή»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: