Στον κατάδικο Κουφοντίνα παρέχεται κάθε ιατρική φροντίδα, αλλά όχι προνομιακή μεταχείριση, απαντά η κυβέρνηση στον Τσίπρα

File Photo: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Η κυβέρνηση απάντησε στην έκκληση Τσίπρα για αλλαγή στάσης στην υπόθεση Κουφοντίνα, τονίζοντας ότι παρέχεται στον κρατούμενο κάθε ιατρική βοήθεια αλλά δεν μπορεί να δεχθεί εκβιασμούς.

Ειδικότερα η απάντηση στην ανάρτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει ως εξής:

“Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπερ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ.Κουφοντίνα υπό το σύνθημα «όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα». Ενας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δ,
Κουφοντίνα. Και σήμερα έρχεται ο κ.Τσίπρας και αντι να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του.

Σε ένα Κράτος Δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν. Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δ.Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. Θα μπορούσε να προσφυγει στη Δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει.

Με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα. Προνομική μεταχερίσιη όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.”

Ο Τσίπρας ζητά από την κυβέρνηση να αλλάξει στάση για τον καταδικασμένο για τρομοκρατία Κουφοντίνα%d bloggers like this: