Στο αρχείο οι καταγγελίες Μπεκατώρου λόγω παραγραφής: Η καλή δουλειά όμως έγινε

File Photo: Η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου αποχωρεί από την Εισαγγελία, μετά την κατάθεσή της για τις σοβαρές καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Στο αρχείο μπαίνει ο φάκελος με τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκου Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική παρενόχληση από τον τότε προπονητή της και νυν παράγοντα της Ιστιοπλοΐας πριν από 23 χρόνια.

Με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που αφορούσε στις καταγγελίες ο αρμόδιος εισαγγελέας, όπως αναμενόταν, αρχειοθέτησε τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί καθώς τα αδικήματα έχουν παραγραφεί και η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της άσκησης ποινικής δίωξης.

Ωστόσο, η μαρτυρία της Σοφίας Μπεκατώρου άνοιξε ένα ακόμη κεφάλαιο στην έρευνα της δικαιοσύνης καθώς η Ολυμπιονίκης μίλησε και για τρεις ακόμη περιπτώσεις αθλητριών. Για τις δυο κρίθηκε πως η παρενόχληση ήταν εκτός των ορίων του ποινικά κολάσιμου ενώ στην τρίτη περίπτωση ο προπονητής που καταγγέλθηκε για βιασμό είναι, ήδη, στην φυλακή.

Πρόκειται για την καταγγελία αθλήτριας, 21 ετών σήμερα, που κατέθεσε ενώπιον της Δικαιοσύνης για την αποπλάνηση και το βιασμό της από τον προπονητή της σε ηλικία 11 ετών. Το αδίκημα δεν είναι παραγραμμένο και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης ο προπονητής απολογήθηκε και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Παράλληλα, όμως η αρχική καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου από τον οποίο βγαίνουν καθημερινά θυελλώδεις καταγγελίες, δημιουργώντας στην ουσία το Ελληνικό #MeToo.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

Η ΕΡΤ «έκοψε» τον Πέτρο Φιλιππίδη από τη σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: